Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα 5/2 κορονοϊός: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων
ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Νέα μέτρα 5/2 κορονοϊός: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Νέα μέτρα 5/2 κορονοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το Σάββατο και να ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα και στην Αττική, όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλήγουν στην πρόταση το λιανεμπόριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να λειτουργεί μόνο με click away, ενώ συμφωνούν στο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Οι λοιμωξιολόγοι, στη συνεδριασή τους που χαρακτηρίζεται από διαφωνίες και εντάσεις, φέρονται να συμφωνούν στην υπαγωγή της Πάτρας, της Χαλκίδας και του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε καθεστώς «σκληρού» τοπικού lockdown.

Επίσης, για επιπλέον 15 ημέρες θα παραμείνουν στο καθεστώς του τοπικού lockdown Μύκονος και Σαντορίνη. Μάλιστα, θα γίνει ακόμη αυστηρότερο, καθώς οι ειδικοί εισηγούνται διακοπή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων θα τεθεί στην κρίση της κυβέρνησης και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις 19.30. Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις που επρόκειτο να γίνουν στις 6 το απόγευμα καθυστέρησαν λόγω των διαφωνιών στην επιτροπή των ειδικών.

Κόσμος με μάσκα στην Ερμού

«Κοκκινίζουν» Πάτρα, Χαλκίδα και Άγ. Νικόλαος

Μαραθώνια είναι συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα μέτρα κατά του κορονοϊού που αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Να χαρακτηριστούν «κόκκινοι» οι δήμοι Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητά από την κυβέρνηση η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Πάντως, όσον αφορά στους τρεις δήμους -Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου- η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού θεωρείται δεδομένη, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από αυτές τις περιοχές είναι ανησυχητικά. Στους δήμους αυτούς αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης το κλείσιμο όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου. Τα αυστηρά μέτρα θα αφορούν μόνο τα διοικητικά όρια αυτών των τριών δήμων και όχι ευρύτερα τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

«Φλέγεται» η Αττική με 552 κρούσματα

Εξακολουθεί να «φλέγεται» η Αττική με πάνω από 500 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, η Αττική συγκεντρώνει συνολικά 552 νέες μολύνσεις από τις 1.195 σε όλη τη χώρα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά:

-55 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

-92 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

-102 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

-28 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

-138 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

-68 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

-69 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις