Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κραουνάκης – Αρναούτογλου: Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show»
LIFESTYLE

Κραουνάκης – Αρναούτογλου: Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show»

Κραουνάκης - Αρναούτογλου: Απόψε στις 23:30, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσορίζει στο «The 2Night Show» τον Σταμάτη Κραουνάκη

Απόψε στις 23:30, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσορίζει στο «The 2Night Show» την Καίτη Κωνσταντίνου, σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στην κωμική σειρά της ΕΡΤ, η «Τούρτα της μαμάς» δίπλα στο Κώστα Κόκλα μιλάει για την νέα συνεργασία της με τον συμπρωταγωνιστή της στα θρυλικά «Εγκλήματα» που αποκαλεί «νόμιμο σύζυγό της». Θυμάται τα σπουδαστικά χρόνια στη Φιλοσοφική, την εμπειρία της ως καθηγήτρια σε σχολείο, τα πρώτα βήματά της στην υποκριτική, τις τηλεοπτικές σειρές όπου εμφανίστηκε και το τρακ της σκηνής. Επίσης, απαντάει στο ερώτημα τί ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή της και αν αντέχει τη μοναξιά.

Στη συνέχεια τη θέση του καλεσμένου καταλαμβάνει η ποιήτρια, συγγραφέας και στιχουργός Ρενέ Στυλιαρά, η οποία κάνει θραύση ως Ρενέ με τα ρομαντικά στιχάκια που ανεβάζει στο Instagram. Η Ρενέ εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στα social media, μιλάει για τις χιλιάδες κοινοποιήσεις που κάνουν όσοι την ακολουθούν, ενώ αποκαλύπτει πως πολλά από τα στιχάκια της έχουν γίνει τατουάζ. Τέλος, αναφέρεται στη φιλία της με τη Super Kiki καθώς και στο βιβλίο που γράφει για την ιστορία της ζωής της, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Τέλος, ο μοναδικός Σταμάτης Κραουνάκης συναντά τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2NightShow», μετά από πολλά χρόνια. Χειμαρρώδης και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, μιλά για όλα σε μια κατάθεση ψυχής. Η πολυετής καριέρα του στη μουσική, οι μεγάλες επιτυχίες, οι παταγώδεις αποτυχίες, η πολιτική, ο έρωτας και η έμπνευση εν μέσω καραντίνας. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη ρήξη του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και αποκαλύπτει ποια είναι η σχέση τους σήμερα. Τέλος, μαζί με τους Prestige The Band ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και μας ταξιδεύει με την υπέροχη μουσική του.

Σταμάτης Κραουνάκης: Η ζωή και η καριέρα του

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών επιστημών του Παντείου. Σπούδασε μουσική έχοντας δασκάλα την Κλέλια Τερζάκη, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978, υπογράφοντας τη μουσική στον δίσκο Το σπίτι του Αγαμέμνονα. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο, γράφοντας τη μουσική για την παράσταση Βαριέμαι (1977). Το 1981 έκανε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία, γράφοντας τη μουσική για τον δίσκο Σκουριασμένα χείλια που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού.

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η συνάντηση και συνεργασία του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία γνώρισε στην Πάντειο και με την οποία είναι συνδεδεμένος ο μεγαλύτερος όγκος του συνολικού του έργου, με πρώτη σημαντική στιγμή των δύο την κυκλοφορία του δίσκου Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (Οκτώβριος 1985), με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις, ενώ ταυτόχρονα εκτινάχθηκε και η καλλιτεχνική πορεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Έκτοτε συνεργάστηκε με μια σειρά από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού (ενδεικτικά: Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη κλπ.), ενώ ανέδειξε και προώθησε ο ίδιος νέους καλλιτέχνες (Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Στέλιος Διονυσίου, Γωγώ Τσαμπά κλπ.)

Πέρα από τη δισκογραφική δουλειά, εμπνεύστηκε ένα νέο τρόπο παρουσίασης μουσικών παραστάσεων, χρησιμοποιώντας τα τραγούδια ως μουσικό θεατρικό κείμενο και τους τραγουδιστές σαν ήρωες ενός φανταστικού έργου. Τα τελευταία χρόνια είναι παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” με καθημερινή εκπομπή σχολιασμού. Έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως αριστερό.

Σταμάτης Κραουνάκης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις