Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στέλλα Κυριακίδου Bild: Η επίτροπος στο στόχαστρο του Βερολίνου – «Είναι ανίκανη»
ΚΟΣΜΟΣ

Στέλλα Κυριακίδου Bild: Η επίτροπος στο στόχαστρο του Βερολίνου – «Είναι ανίκανη»

Στέλλα Κυριακίδου Bild: Η εφημερίδα Bild επιτίθεται σφοδρά στην Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου

Η εφημερίδα Bild επιτίθεται σφοδρά στην Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, αλλά και στην Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις καθυστερήσεις στο θέμα των εμβολίων κορoνοϊού. Η Bild εικονογράφησε, μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ κατά της κυρίας Κυριακίδου, με μια φωτογραφία της, από το λογαριασμό της στο Instagram, να φοράει αθλητικά και να έχει ανεβάσει τα πόδια αραχτή στο μπαλκόνι, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020, εννοώντας ότι η Κύπρια Επίτροπος δεν έκανε τη δουλειά της για να έχει η Ευρωπαϊκή Ενωση εγκαίρως εμβόλια κατά του κορονοϊού. Αντί να κάνει συμφωνίες για εμβόλια, ήταν αραχτή στο μπαλκόνι της, είναι το νόημα.

Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία, είναι από τον Σεπτέμβριο του 2020. «Εκείνη την περίοδο η ΕΕ δεν είχε παραγγείλει ούτε στη BionTech/Pfizer ούτε στη Moderna. Ενώ οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είχαν εξασφαλίσει εμβόλια της BioNTech από τον Ιούλιο. Η μόνη επιτυχία της Κυριακίδου ήταν: μία συμφωνία με την AstraZeneca στις 27 Αυγούστου» γράφει η Bild. Όντως, οι συμφωνίες της ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech και Moderna ήρθαν τον Νοέμβριο του 2020.

Εμβόλιο κορονοϊός εμβολιασμός

Σφοδρή επίθεση της Bild

Η Bild, ωστόσο, επικρίνει και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με το ερώτημα γιατί ανέθεσε στην Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου το μείζον θέμα των εμβολίων, ενώ έμμεσος στόχος του άρθρου είναι η Ανγκελα Μέρκελ επειδή επέλεξε τον ευρωπαϊκό δρόμο για τις παραγγελίες εμβολίων και έβαλε φρένο στον υπουργό Υγείας Σπαν, ο οποίος από τον Ιούλιο ήθελε να προχωρήσει με την ομάδα των τεσσάρων: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία.

Όπως επεσήμανε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, στόχος του δημοσιεύματος ήταν κυρίως η Στέλλα Κυριακίδου η οποία παρουσιάζεται ανίκανη να διαχειριστεί το κορυφαίο για την ΕΕ ζήτημα των εμβολίων και να διαπραγματευτεί με τις φαρμακοβιομηχανίες, και μειωμένων προσόντων αποδίδοντας την πολιτική καριέρα της στην οικογένειά της!

Κριτική πάντως δέχτηκε η Κομισιόν και από τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild από τη σύσκεψη των κυβερνητικών κομμάτων της Τετάρτης, ο Σολτς φέρεται να είπε ότι «στην προμήθεια εμβολίων η ΕΕ τα έκανε πραγματικά σκατά».

Στέλλα Κυριακίδου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις