Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – κύπελλο: Σε τρία μέτωπα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – κύπελλο: Σε τρία μέτωπα

Ελλάδα - κύπελλο: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του κυπέλλου σε Ηράκλειο, Τρίπολη και Βόλο - Πολλές απουσίες για Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΚ

Ελλάδακύπελλο: Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η δεύτερη μέρα της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Η αυλαία ανοίγει στο Ηράκλειο, στο “Γεντί Kουλέ”, όπου o ΟΦΗ υποδέχεται τον Βόλο στο επαναληπτικό παιχνίδι του 2-0 από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Ένα σκορ καθαρό το οποίο δεν τεράστιο προβάδισμα στους Βολιώτες για την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Ένα σκορ, όμως, το οποίο οι Κρητικοί θα κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν. Στην προσπάθεια αυτή πάντως, δεν τους βοηθάει η φόρμα, αφού μετρούν σερί ήττες και δεν δείχνουν καθόλου καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Βολός προέρχεται από ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με την ΑΕΛ, σε φάση που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είχε κερδίσει κιόλας.

Από πλευράς ΟΦΗ ο Σίμος δείχνει μια περίεργη ηρεμία μολονότι η ομάδα του ξεκάθαρα δεν αποδίδει. Απόψε δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον σέντερ μπακ Βούρο. Ενώ δεν υπολογίζεται και ο μέσος ντε Γκουζμάν, αλλά και μεταξύ άλλων οι πάγοι απόντες Γιάννου, Ναμοπί κ.ά. Για τον Βόλο ο Ανχελ Λόπεθ διατηρεί υψηλά τον πήχη και δεν προτίθεται να κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Δεν υπολογίζεται φυσικά ο ηγετικός χαφ Μπαριέντος, ο μπακ Ντεντάκης και οι μεσοεπιθετικοί Μπουένο και Ρενάτο.

επιστροφη στις νικες θελει ο ΟΦΗ

Ελλάδα – κύπελλο: Στην Τρίπολη

Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί στην Τρίπολη στις 17.15. Όταν και θα γίνει η έδρα της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον Άρη. Το 2-0 υπέρ των κίτρινων της Θεσσαλονίκης από το πρώτο παιχνίδι τους δίνει και ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Το παιχνίδι κυπέλλου έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο και για το πρωτάθλημα. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης προηγήθηκε με αυτογκόλ του Πέπε, αλλά ο Αστέρας στην επανάληψη απάντησε με Ρέτζις και Ριέρα. Το γύρισε και κέρδισε 2-1. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Άρης έχει να χάσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά από τον περασμένο Ιούλιο. Όταν για το προηγούμενο πρωτάθλημα σε ένα αδιαφορο ματς ηττήθηκε 2-4 από τον Ολυμπιακό. Φέτος το μεγαλύτερο σκορ με το οποίο έχει χάσει είναι το 2-0 στη Λαμία.

Μετά τη νίκη του πρωταθλήματος η διοίκηση έδωσε γερό πριν στην ομάδα του Αστερα που πάει με ψυχολογία στο ζενίθ για το παιχνίδι κυπέλλου. Ο Ράσταβατς δεν έχει σοβαρά προβλήματα, εκτός μένουν οι μεσοεπιθετικοί Τζίμας και Καπίγια. Για τον Μάντζιο στονμ Αρη, δεν υπολογίζεται πρακτικά ο επιθετικός Μαντσίνι ο όποιος μπήκε στην αποστολή αλλά είναι ανέτοιμος. Στις επιλογές Μάντζιου και οι νεοαποκτηθέντες Μπρούνο και Μήτρογλου.

καλυτερη στο α ημιχρονο η ΑΕΚ

Ελλάδα – κύπελλο: Στη Ριζούπολη

Το πρόγραμμα κλείνει στις 19.15 στη Ριζούπολη. Εκεί όπου ο Απόλλων θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 2-0 από το ΟΑΚΑ. Τέσσερις σερί ήττες μετράει ο Απόλλων και έχει υποχωρήσει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αν και διατηρείται στο + 7 από την επικίνδυνη ζώνη. Προέρχεται από την ήττα 1-3 με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ αφότου γνώση την πρώτη ήττα επί ημερών Χιμένεθ, από τον ΠΑΣ Γιάννινα, επιστροφή στις νίκες με καθαρό 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο μέσος Φατιόν μολονότι εξέτισε την ποινή του, είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει σήμερα για τον Απόλλωνα όπως και ο εξτρέμ Τσιλούλης. Ο Παράσχος άφησε εκτός αποστολής και τον βασικό γκολκίπερ Βέρχουλστ, καθώς και τους μπακ Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, τον μεσοεπιθετικό Κολ και τον χαφ Σλίβκα. Ολοφάνερη διάθεση ροτέισον και ξεκούρασης βασικών. Για την ΑΕΚ, ο Χιμένεθ έχει ένα σωρό προβλήματα. Εκτός οι 3/4 βασικοί αμυντικοί (Μπακάκης, Λάτσι, Σβάρνας) και οι Μάνταλος, Τσιντώτας, Μιτάι, ενώ δεν υπολογίζονται Λιβάγια και Ινσούα!

μερα κυπελλου σημερα

Δείτε ακόμα: 

Πέρασε με την ψυχή στο στόμα 5-3 τη Γρανάδα η Μπαρτσελόνα
Πρόκριση για 3/4 φαβορί στο κύπελλο Γερμανίας
Μόνη πρώτη η Σίτι, 2-0 στην Μπέρνλι, ηττα-στραπάτσο για τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις