Συντρίμμια αεροσκάφους Ιωάννινα: Στην περιοχή δυνάμεις της ΕΜΑΚ

ΕΛΛΑΔΑ

Συντρίμμια αεροσκάφους Ιωάννινα: Στην περιοχή δυνάμεις της ΕΜΑΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Συντρίμμια αεροσκάφους Ιωάννινα: Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν από κυνηγούς στην περιοχή της Ελάτης

03.02.2021 | 08:47

Στην περιοχή Δίκορφο βρέθηκαν τα συντρίμμια του μικρού πολιτικού, εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή, 31 Ιανουαρίου. Κυνηγοί ειδοποίησαν το πρωί της Τετάρτης τις Αρχές ότι σε μια χαράδρα πολλών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ελάτης, βλέπουν αντικείμενα που μοιάζουν με συντρίμμια αεροσκάφους. Οι Αρχές κατευθύνονται προς το σημείο για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο χάθηκε πριν από τέσσερις ημέρες.

Οι κυνηγοί περιέγραψαν στους πυροσβέστες τι ακριβώς βλέπουν. Στην τοποθεσία κατευθύνονται δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να εξακριβώσουν αν πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροπλάνο. Σημειώνεται πως το σημείο είναι σχετικά δύσβατο.

Να σημειωθεί ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 34χρονος πιλότος. Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του.  Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Μάλιστα πριν δύο 24ωρα, περίπου 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές με τζιπ 4×4 ερεύνησαν μέρα – νύχτα μέσα στο δάσος και σε δύσβατες πλαγιές στο Μιτσικέλι, όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν πολλές φορές το έργο τους…

Ο Ιρακινός πιλότος
Βίντεο Open

Δείτε ακόμη
Βήματα πίσω για τη χώρα – Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής
Κρίσιμες ώρες για την Αττική – Αγώνας για να αποφευχθεί το ολικό lockdown
Στην Τανάγρα τα Rafale – στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας το F-16 Viper της ΠΑ
Exit mobile version