Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθηγήτρια 13χρονος: Συγγνώμη ζητά η φιλόλογος – Έλαβε προθεσμία
ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια 13χρονος: Συγγνώμη ζητά η φιλόλογος – Έλαβε προθεσμία

Καθηγήτρια 13χρονος: Στοιχεία - σοκ περιλαμβάνει η δικογραφία για τη δράση της 35χρονης καθηγήτριας από τα βόρεια προάστια

Την μεταμέλειά της και την συγνώμη της, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Κόντου για τη διαδικασία στην οποία έχει υποβάλλει τον 13χρονο και την οικογένειά του εξέφρασε η φιλόλογος που κατηγορείται για ασέλγεια κατά του μαθητή της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 36χρονη καθηγήτρια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να «αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της».

«Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας, να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα. Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου» ανέφερε ο κ. Κόντος για την πολύκροτη υπόθεση.

Η καθηγήτρια δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη

«Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη στην οποία έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί, θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του. Ο ρόλος της υπεράσπισης είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου. Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της».

Ο δικηγόρος της τόνισε ακόμη πως «σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων».

Καθηγήτρια 13χρονος: Προθεσμία για την απολογία της

Η 36χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται πως αποπλάνησε 13χρονο μαθητή, στον οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη μητέρα του 13χρονου μαθητή, η οποία εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί με τη φιλόλογο. Η μητέρα του μαθητή της β’ Γυμνασίου προχώρησε σε καταγγελία, με τη φιλόλογο ωστόσο να μη συλλαμβάνεται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και να παίρνει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, η φιλόλογος που φέρεται ότι κατάφερε να αποπλανήσει τον 13χρονο μαθητή, άρχισε να του υπόσχεται πράγματα, όπως ότι θα ταξίδευαν μαζί στο εξωτερικό, κάτι που φέρεται να είπε ο νεαρός σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με το Mega, η καθηγήτρια φέρεται να προχώρησε σε ολοκληρωμένες πράξεις με τον 13χρονο τόσο στο σπίτι του παιδιού όσο και σε διάφορα ξενοδοχεία της Αττικής. Όπως αναφέρει το κανάλι, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, ευρήματα υπάρχουν και στο κινητό του 13χρονου, όπου είχε κάνει σχετικές εκμυστηρεύσεις για τις συνευρέσεις με την καθηγήτριά του.

Όπως λένε «πηγές», η υπόθεση έχει βάθος και είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να ζητηθει απο τον εισαγγελέα η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καθηγήτριας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις