Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροσκάφος Ιωάννινα – πιλότος: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροσκάφος Ιωάννινα – πιλότος: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Αεροσκάφος Ιωάννινα - πιλότος: Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από την Κυριακή εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Super Puma θα κατέβει διασώστης, καθώς φέρεται ότι ο άτυχος πιλότος του αεροσκάφους να βρίσκεται εντός αυτού. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών. Σύμφωνα με την ανάρτηση της Πυροσβεστικής «εντοπίστηκαν από Ε/Π SUPER PUMA της Π.Α. τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, ΒΔ του οικισμού Καβαλλάρι στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με όλους τους φορείς προσεγγίζουν το σημείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirus-tv, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στο σημείο που είχε υποδείξει λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του Καναντέρ. Η περιοχή που εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου, και καλύπτεται από χιόνι. Στο σημείο αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση, ώστε να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

Πιθανόν ο πιλότος να βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο

Από τις ομάδες διάσωσης, πιθανολογείται ότι ο πιλότος βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους. Στην εξέλιξη της επιχείρησης, το ελικόπτερο θα κατεβάσει διασώστη για να εξακριβώσει αν όντως βρίσκεται μέσα ο Ιρακινός που αγνοείται καθώς στο σημείο έχει χιόνια και οι επίγειες δυνάμεις δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα συντρίμμια.

Η επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του πιλότου είναι γιγαντιαία. Στις έρευνες συμμετείχαν και Ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

Ιρακινός πιλότος

Ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους Ιρακινούς

Το αεροσκάφος που αναζητείτο είναι ένα μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής “Egnatia Aviation” με έδρα την Καβάλα, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και επιστροφή στην Κοζάνη, χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο νεαρός εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation, ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ.

Πρόκειται για έναν από τους 100 περίπου εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις