Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / «Πιέζει τον Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πιέζει τον Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ»

ΠΑΟΚ Ελ Καντουρί: Οι Ιταλοί βλέπουν ενδιαφέρον και από την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής αρέσει και στις Τραμπζονσπόρ και Μπεσίκτας

Με το μέλλον του Ομάρ Ελ Καντουρί ασχολούνται δημοσιεύματα από την Ιταλία, με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Μαροκινού με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το επερχόμενο καλοκαίρι. Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του «Tuttomercato», ο Δικέφαλος πιέζει για την ανανέωση του 30χρονου μεσοεπιθετικού που μπορεί από την πρώτη μέρα του Γενάρη να διαπραγματευτεί ελεύθερα με οποιαδήποτε ομάδα.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το όνομα του Ελ Καντουρί έχουν στην ατζέντα τους ομάδες όπως η Πάρμα, η Τζένοα, η Τορίνο, ενώ εμπλέκουν το όνομα και του Ράζβαν Λουτσέσκου που βρίσκεται στην Αλ Χιλάλ. Οι Ιταλοί βλέπουν ενδιαφέρον και από την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής αρέσει και στις Τραμπζονσπόρ και Μπεσίκτας, προσθέτοντας για ακόμα μια φορά πως ο Δικέφαλος πιέζει για την επέκταση της συνεργασίας.

Ελ Καντουρί: Η καριέρα στη… μπάλα

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, γεννημένος το 1990, είναι Μαροκινός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος για τον ΠΑΟΚ. Γεννημένος στο Βέλγιο από Μαροκινούς γονείς, ξεκίνησε τη καριέρα του στη K. Diegem Sport. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Άντερλεχτ, αφού παρακολουθήθηκε από το τμήμα ανίχνευσης ταλέντων της. Κατά τη διάρκεια του Torneo di Viareggio το 2007, τον παρακολούθησε η ιταλική Μπρέσια, η οποία τον υπέγραψε το 2008.

Έπαιξε δύο σεζόν με την ομάδα νέων της Μπρέσια, καταφέρνοντας να έχει μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, όταν μπήκε ως αλλαγή σε έναν αγώνα εναντίον της Λιβόρνο στις 30 Μαρτίου 2009, σε ηλικίας μόλις 18 ετών. Λόγω της έλλειψης αγωνιστικών ευκαιριών στην πρώτη ομάδα, στάλθηκε ως δανεικός στη Südtirol της Λέγκα Προ, όπου είχε 32 συμμετοχές, σκοράροντας 2 γκολ και δίνοντας 10 ασίστ.

Ελ Καντουρί: Μπρέσια

Τη σεζόν 2011-12, επέστρεψε στη Μπρέσια, η οποία αποφάσισε να τον μονιμοποιήσει στη μεσαία γραμμή. Στις 3 Οκτωβρίου 2011, σημείωσε το δεύτερο γκολ σε μια ήττα εναντίον της Τσιταντέλα. Στις 5 Μαρτίου 2012, σημείωσε το πέμπτο του γκολ της σεζόν εναντίον της Γκούμπιο, ύστερα από ασίστ του Jonathas. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 38 συμμετοχές και 7 γκολ.

Νάπολι

Στις 24 Αυγούστου 2012, υπόγραψε επισήμως με τη Νάπολι με σύμφωνο συνιδιοκτησίας για 2 εκατομμύρια ευρώ. Στις 20 Σεπτεμβρίου, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τους Ναπολιτάνους, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα σε ένα αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ 2012-13 εναντίον της σουηδικής ΑΪΚ Στοκχόλμης. Στις 2 Δεκεμβρίου, έκανε το ντεμπούτο του στη Σέριε Α, σε έναν εντός έδρας αγώνα με την Πεσκάρα. Είχε 7 συμμετοχές στη Σέριε Α και συνολικά 14 σε όλες τις διοργανώσεις. Στις 20 Ιουνίου 2013, η Νάπολι απέκτησε το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του από τη Μπρέσια.

Ομάρ Ελ Καντουρί
Τορίνο

Στις 11 Ιουλίου 2013, πήγε ως δανεικός στην Τορίνο, η οποία έχει το δικαίωμα της εξαγοράς του 50% των δικαιωμάτων του με σύμφωνο συνιδιοκτησίας. Έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Αυγούστου, στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας, στην ήττα με 1-2 από την Πεσκάρα, αντικαθιστώντας τον Αλεξάντερ Φάρνερουντ στο ημίχρονο. Στις 24 Νοεμβρίου, σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ για την Τορίνο σε μία νίκη με 4-1 επί της Κατάνια. Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, σημείωσε το τελευταίο γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Βερόνα, αφού είχε δώσει τις ασίστ στα 2 πρώτα γκολ.

Στο Πρωτάθλημα είχε 29 συμμετοχές και 5 γκολ. Στο τέλος της σεζόν, η Τορίνο επέλεξε να αποκτήσει το 50% του συμβολαίου του, ωστόσο, η Νάπολι άσκησε το δικαίωμά της να εξαγοράσει το συμβόλαιό του στο ακέραιο. Την 1η Ιουλίου 2014 επαναδανείστηκε στην Τορίνο, με ρήτρα αγοράς. Στις 7 Φεβρουαρίου 2015, σημείωσε το πρώτο του γκολ για τη σεζόν 2014-15, στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Βερόνα.

Ελ Καντουρί: Επιστροφή στη Νάπολη

Στις 25 Ιουνίου 2015, το συμβόλαιό του δεν εξαγοράστηκε από την Τορίνο και επέστρεψε στη Νάπολι.

Στις 31 Ιανουαρίου 2017, κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών με την Έμπολι, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Ομάρ Ελ Καντουρί
ΠΑΟΚ – Ελ Καντουρί

Στις 24 Αυγούστου 2017, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την υπογραφή του μαροκινού μέσου, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα. Στις 14 Απριλίου 2018, σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερλιγκ, στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Πανιωνίου. Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Ο τελικός μεταξύ ΠΑΟΚ και Α.Ε.Κ. διεξήχθη στο γήπεδο ΟΑΚΑ, με τον δικέφαλο του βορρά να επικρατεί με σκορ 2-0. Ο ίδιος δεν αγωνίστηκε.

Την επόμενη σεζόν είχε σαφώς πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα και πήρε πολλές ευκαιρίες από τον προπονητή του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, υπήρχαν έντονες φήμες για πιθανή μεταγραφή του στην ιταλική Πάρμα, ύστερα όμως από εισήγηση του Λουτσέσκου και του Ιβάν Σαββίδη, έμεινε τελικά στον σύλλογο και στο φινάλε της σεζόν πανηγύρισε το νταμπλ, αφού η ομάδα του ΠΑΟΚ, πέρα από το πρωτάθλημα κατέκτησε και το κύπελλο.

Διεθνής σταδιοδρομία

Ήταν μέλος της Εθνικής Ελπίδων Βελγίου, με την οποία σκόραρε το πρώτο του γκολ στις 14 Νοεμβρίου 2011, σε ένα αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 του 2013, εναντίον της Αγγλίας. Τον Ιούλιο του 2012, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο με την ολυμπιακή ομάδα του Μαρόκου, έχοντας 2 συμμετοχές. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για την Εθνική Μαρόκου, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 14 Αυγούστου 2013, σε φιλικό αγώνα εναντίον της Μπουρκίνα Φάσο. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στις 23 Μαΐου 2014, στη φιλική νίκη με 4-0 επί της Μοζαμβίκης.

Ομάρ Ελ Καντουρί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις