Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Βουγιουκλάκη – Κούρκουλος: Η σπάνια φωτογραφία με τον ηθοποιό
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βουγιουκλάκη – Κούρκουλος: Η σπάνια φωτογραφία με τον ηθοποιό

Βουγιουκλάκη - Κούρκουλος: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η «εθνική σταρ της Ελλάδος» όπως χαρακτηρίστηκε, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η «εθνική σταρ της Ελλάδος» όπως χαρακτηρίστηκε, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλές ταινίες, οι οποίες αγαπήθηκαν από τον κόσμο και τις οποίες παρακολουθεί μέχρι σήμερα. Η Αλίκη, όπως είναι γνωστό, ήταν φυσική καστανή. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), Ανδρέας Λαμπρινός, της πρότεινε να γίνει ξανθιά και σταδιακά η Αλίκη έγινε η κατάξανθη αρχόντισσα που λατρέψαμε. Πολλές είναι οι φωτογραφίες της που έρχονται κατά καιρούς από το παρελθόν της.

Μια σπάνια φωτογραφία της με σκούρα μαλλιά δημοσίευσε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο Instagram. Η μελαχρινή Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και την πρώτη του σύζυγο, Μελίτα Κουτσογιάννη.

Στην λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελαχρινή καθώς εκείνη τη σεζόν έπαιζε τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο», μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και την πρώτη του σύζυγο Μελίτα τον χειμώνα του 86-87, λίγο πριν το χωρισμό του ζευγαριού».

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ταινία ”Αστέρω”

Η συνάντησή της το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας «Αστέρω» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αποτέλεσε απαρχή της ιστορίας του διασημότερου ζευγαριού στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Στις 18 Ιανουαρίου 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και απέκτησαν ένα παιδί, τον Γιάννη. Ωστόσο, ο θυελλώδης γάμος τους δεν κράτησε πολύ… Διαλύθηκε, έπειτα από δικαστικές μάχες, στις 4 Ιουλίου του 1979. Εκτός από τις δεκάδες ταινίες που γύρισαν μαζί, από το 1964 έως το 1974 συνεργάσθηκαν σε θίασο που συνέστησαν οι δυο τους. Μία από τις πολλές θεατρικές επιτυχίες τους ήταν στο έργο του Μπέρναρ Σο «Ωραία μου κυρία».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι ρόλοι που έπαιξε

Οι ρόλοι της, κατά κανόνα της χαριτωμένης σκανδαλιάρας κοπέλας, είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό και εξασφάλισαν στην ηθοποιό σπάνια δημοτικότητα. Με τον ρόλο της στη «Μανταλένα» κέρδισε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου, το 1960, στο Φεστιβάλ Ταινιών Θεσσαλονίκης, ενώ η ίδια ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, όπου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Η «Υπολοχαγός Νατάσσα» θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ και οι δύο επόμενες εισπρακτικές κινηματογραφικές επιτυχίες ανήκουν στη Βουγιουκλάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις