Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιδέες για πρωινό: Ξεκινήστε ευχάριστα τη μέρα σας
PLUS

Ιδέες για πρωινό: Ξεκινήστε ευχάριστα τη μέρα σας

Ιδέες για πρωινό: Το πρωινό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας.

Το πρωινό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας, εφόσον από αυτό θα πάρετε την ενέργεια για να ξεκινήσετε ευχάριστα την μέρα σας, παίρνοντας όλες τις θρεπτικές αξίες που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Παρακάτω σας έχουμε κάποιες προτάσεις για πρωινό που θα σας κάνουν να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας.

Προτάσεις

-Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

-Κρέπες χωρίς γάλα, βούτυρο και αυγά

-Νηστήσιμες τηγανίτες

-Γκρανόλα με μπανάνα, κακάο και φουντούκια

-Τραγανές μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα

-Πανεύκολο μπανανοσοκολατόψωμο

-Κρουασάν γεμιστά με σπιτική νουτέλα

-Κέικ με μήλα και σκόνη φιστικιού

-Σοκολατένια κρουασάν

brunch

Ιδέες για βραδινό

Το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ σε σχέση με το μεσημεριανό και κυρίως το πρωινό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι ένα πλήρες γεύμα που θα μας δώσει όση ενέργεια θα χρειαστούμς για τις 10 ώρες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο γεύμα, το πρωινό. Το βραδινό είναι ένα πλήρες γεύμα. Δηλαδή πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Ακόμα και μετά από μία κουραστική ημέρα μπορούμε να φτιάξουμε ένα γρήγορο, θρεπτικό και ελαφρύ βραδινό. Ας δούμε μερικές ιδέες:

-Ζυμαρικά με σάλτσα λαχανικών και τριμμένο τυρί ή μπουκίτσες κοτόπουλο. Η σάλτσα λαχανικών μπορεί να έχει ντομάτα, κρεμμυδάκι, καρότο ή ό,τι άλλο έχουμε στο ψυγείο. Αν το παιδί μας δεν είναι μεγάλος λάτρης των λαχανικών, μπορούμε να “κρύψουμε” μερικά λαχανικά, λιώνοντάς τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Αν μας έχει περισσέψει λίγο κοτόπουλο από το μεσημέρι, μπορούμε να το ψιλοκόψουμε και να το προσθέσουμε στη σάλτσα.

-Σπιτική πίτσα. Η βάση μπορεί να είναι πίτα αραβική ή δικό μας ζυμάρι που το έχουμε φτιάξει κάποια άλλη στιγμή και το έχουμε καταψύξει. Επάνω στην πίτσα βάζουμε τυρί και ό,τι λαχανικά αρέσουν στο μικρό μας.

-Σαλάτα του Καίσαρα. Βάζουμε μία κούπα πολύχρωμα φρέσκα λαχανικά, προσθέτουμε καλαμπόκι, τυρί, κοτόπουλο και ελαιόλαδο (ή σάλτσα γιαουρτιού: γιαούρτι, ελαιόλαδο, λίγο ξίδι και 1 κουταλάκι κέτσαπ).

-Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια. Πλήρες και εύκολο γεύμα. Συνδυάζει τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες από τα κολοκυθάκια, το ασβέστιο και την πρωτεΐνη των γαλακτοκομικών με λίγο υδατάνθρακα. Ό,τι μείνει, μπορεί να γίνει σχολικό σνακ για την επόμενη ημέρα.

-Πατάτες ή γλυκοπατάτες γεμιστές. Μπορούμε να βράσουμε ή να ψήσουμε πατάτες (στο μικροκυμάτων ή το φούρνο). Τις ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε από πάνω τυρί ή κιμά. Έτοιμο το γεύμα μας!

-Mini σουβλάκια. Το κοτόπουλο που περίσσεψε, μπορούμε να το κόψουμε κομματάκια και να το βάλουμε σε ξυλάκια μαζί με ντοματίνια, πιπερίτσες και μοτσαρελίνια (ή άλλο τυράκι). Το σερβίρουμε με αραβικά πιτάκια.

Γυναίκα που τρώει βραδινό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις