Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα Υόρκη χιόνι: Γυμνός καουμπόι ποζάρει στην Times Square
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη χιόνι: Γυμνός καουμπόι ποζάρει στην Times Square

Νέα Υόρκη χιόνι: Στα λευκά ντύθηκε χθες η Νέα Υόρκη.

Στα λευκά ντύθηκε χθες η Νέα Υόρκη, που κατέγραψε ρεκόρ χιονόπτωσης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο κάλεσε τους πολίτες μέσω twitter να αποφύγουν τις μη απαραίτητες και επείγουσες μετακινήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κι ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι προσπάθησαν να βρουν ασφάλεια, ένα βίντεο δείχνει τον περίφημο γυμνό καουμπόι όχι μόνο να μην μπαίνει μέσα, αλλά να στέκεται στο χιόνι κρατώντας την κιθάρα του. «Φίλε, είστε τρελός» ακούγεται κάποιος να του λέει στο βίντεο, ενώ ο γυμνός καουμπόι συνέχισε να διασκεδάζει οδηγούς φορτηγών και αστικών λεωφορείων στην Times Square, με το χιόνι να πέφτει έντονο.

Ισχυρή χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη

Μια ισχυρή καταιγίδα έχει προκαλέσει χάος στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, επιφέροντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, το κλείσιμο των σχολείων και την αναβολή των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα η Νέα Υόρκη προετοιμάζεται σήμερα για μια από τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις στην ιστορία της. Από την Ουάσινγκτον ως τη Βοστώνη και από την Πενσιλβάνια ως το Μέιν, δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των χιονοπτώσεων, που συνοδεύονται από ριπές ανέμων που φθάνουν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Χθες στις 19:00 (τοπική ώρα), το στρώμα του χιονιού είχε φθάσει πάνω από 41 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στη βορειοανατολική περιφέρεια, όπου οι συνθήκες θα πλησιάζουν αυτές της χιονοθύελλας, έγραψε η NWS στο Twitter. «Αναμένεται ότι θα σημειωθούν από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάθιου Βανς της NWS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις