Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν ομοφυλοφίλοι: Παραλήρημα μίσους από τον σουλτάνου
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν ομοφυλοφίλοι: Παραλήρημα μίσους από τον σουλτάνου

Ερντογάν ομοφυλοφίλοι: «Εσείς δε θα γίνετε νεολαία ΛΟΑΤΚΙ, αλλά είστε μια νεολαία αυτού του ιστορικού λαού και θα σας οδηγήσουμε έτσι στο μέλλον».

Τα πυρά του εναντίον των ομοφυλοφίλων έστρεψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). «Εσείς δε θα γίνετε νεολαία ΛΟΑΤΚΙ, αλλά είστε μια νεολαία αυτού του ιστορικού λαού και θα σας οδηγήσουμε έτσι στο μέλλον. Εσείς είστε η νεολαία που είστε στα πληκτρολόγια των υπολογιστών δεν είστε νεολαία των ΛΟΑΤΚΙ», επεσήμανε εμφατικά ο Τούρκος πρόεδρος, τη στιγμή που λίγο πιο πέρα ο πρόεδρος της νεολαίας των Αδάνων έκλαιγε από συγκίνηση, ακούγοντάς τον δίπλα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ίδια γραμμή ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου σε tweet του ότι συνελήφθησαν «τέσσερις ΛΟΑΤΚΙ διεστραμμένοι». Το σχόλιο αυτό προκάλεσε οργή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά έρχονται σε επίρρωση της αρθρογραφίας του διωκόμενου Τούρκου δημοσιογράφου Μπουλέντ Μουμάι, που μιλάει για την επιστροφή της Τουρκίας στον Μεσαίωνα. Ο Μουμάι ζει στη Γερμανία και αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην Frankfurter Allgemeine Zeitung σε μία στήλη που φέρει τον τίτλο «Γράμματα από την Κωνσταντινούπολη». Για την κατάσταση στην Τουρκία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε συνηθίσει τα πράγματα στην Τουρκία να μην κινούνται έτσι όπως πρέπει. Ωστόσο δεν υπολογίζαμε ότι περιμένοντας τις μεταρρυθμίσεις θα βλέπαμε να επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα».

Σοϊλού

Η ελλιπής διαθεσιμότητα εμβολίων

Αναφορικά με την ελλιπή διαθεσιμότητα εμβολίων στην Τουρκία, ο αρθρογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων: «[…] Όσες χώρες αντέδρασαν έγκαιρα και είχαν αρκετά χρήματα στη διάθεσή τους, παρήγγειλαν και διασφάλισαν εμβόλια. Εμείς αντιθέτως αρκεστήκαμε σε εμβόλια που φαίνονταν απλώς να περνάνε την τρίτη φάση των δοκιμών και να επιβεβαιώνονται από εγχώριους ειδικούς του καθεστώτος. Το μόνο που πήραμε από το εμβόλιο της Biontech, αυτό που διατυμπανίστηκε εδώ ως εκείνο που ανακαλύφθηκε από Τούρκους, ήταν η περηφάνια.

Το εμβόλιο των Τούρετζι και Σαχίν δεν γεμίζει τα ράφια μας, αλλά μόνο τους τίτλους των ειδήσεων. Το μόνο εμβόλιο που κατάφερε να αγοράσει η κυβέρνηση […] είναι το Coro­na­Vac το οποίο δεν έχει εγκρίνει για ευρεία χρήση ούτε καν η ίδια η Κίνα. […] Η πρώτη παραλαβή ήταν μόλις 1,5 εκατομμύρια δόσεις. Βάσει του σχεδίου με τις προτεραιότητες εμβολιασμού, οι πρώτοι θα ήταν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας. Υπήρχαν όμως και άλλοι που προφανώς είχαν την ίδια προτεραιότητα με το ιατρικό προσωπικό. Οι 50μελής κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ εμβολιάστηκε ακόμη και πριν την ευπαθή ομάδα των άνω των 90 ετών».

Εμβόλιο

 

Το θέμα των Ουιγούρων

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο μάλιστα, η χρονική συγκυρία της πρώτης παραλαβής δεν ήταν τυχαία. Κατέφθασε λίγες μέρες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία και μόλις η τουρκική Βουλή πέρασε νόμο για την απέλαση Ουιγούρων που ζουν στην Τουρκία. Παρόμοια η εικόνα και με την δεύτερη παράδοση, που έγινε μετά τις συλλήψεις Ουιγούρων στην Κων/πολη. Θυμίζουμε πως οι Ουιγούροι είναι μια μουσουλμανική μειονότητα τουρκικής καταγωγής, που ζει στην ανατολική Κίνα και υφίσταται καταστολή από τις κινεζικές αρχές. Το θέμα των Ουιγούρων υπήρξε αγκάθι στις σχέσεις Τουρκίας-Κίνας, ειδικά από τη στιγμή που ο Ερντογάν εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπέρμαχος των απανταχού μουσουλμάνων. Η απόσυρση της στήριξής του στους Ουιγούρους σήμανε αυτόματα και την αποδέσμευση του κινεζικού εμβολίου προς τη χώρα του.

Ουιγούροι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις