Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάτρα κορονοϊός: Αυξάνονται οι θετικοί υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα κορονοϊός: Αυξάνονται οι θετικοί υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς εντοπίστηκαν 55 θετικοί υγειονομικοί. Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση μολύνσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Πάτρα έκανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Την ίδια στιγμή και η ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε το καμπανάκι κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά. Από την αρχή που ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία άνοιξε μια λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, η λίστα έμεινε ανοιχτή για μεγάλο διάστημα και όχι για μια μόνο ημέρα, όπως ειπώθηκε. Ο κ. Καρβέλης απευθύνει έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60% ενώ στης Πάτρας 44% του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας πως δεν υπήρξε παρενέργεια σε κανέναν.

Πάτρα κορονοϊός: Υγειονομικοί αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και κόλλησαν κορονοϊό

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα που προέκυψε με τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο υγειονομικό προσωπικό. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών δεν εμβολιάστηκε μαζί με τους υγειονομικούς όλης της χώρας και ο ιός βρήκε πρόσφορο έδαφος να μπει στο νοσοκομείο και να διασπαρεί. Κάτι που επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η κ. Θεοδωρίδου αποκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”. Μάλιστα, σημείωσε ότι το ποσοστό του προσωπικού που εμβολιάστηκε είναι εξαιρετικά χαμηλό. “Είτε από αμέλεια είτε από δυσπιστία είτε από κόπωση αμέλησαν οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί να εμβολιαστούν”, τόνισε. “Ελπίζω ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα δεν αφορά κι άλλο νοσηλευτικά ιδρύματα, πάντα υπάρχει περιθώριο, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία να κάνουν το εμβόλιο στο χώρο που εργάζονται” ανέφερε. “Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι η παροιμία “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις” εδώ δεν έχει περιθώρια, δεν έχει τόπο να σταθεί. Είμαστε στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού και θα πρέπει όλοι -μα όλοι- να επωφεληθούμε από το “δώρο” που μας δίνεται και είναι το εμβόλιο”, κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις