Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός τεστ: Συναγερμός στην Europol
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός τεστ: Συναγερμός στην Europol

Κορονοϊός τεστ: Κύκλωμα πουλάει σε ταξιδιώτες αληθοφανή τεστ, στα οποία φαίνονται αρνητικοί στον κορονοϊό.

Σε συναγερμό θέτει η Europol τις Αστυνομίες των χωρών της Ευρώπης, καθώς από τα στοιχεία της μέλη του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρούν μεθοδικά να εκμεταλλευτούν την πανδημία της Covid 19 για να θησαυρίσουν. Σε ενημερωτικό κείμενο που απέστειλε μέσω της υπηρεσίας αστυνομικής συνεργασίας επισημαίνει ότι πιθανότατα να επιχειρήσει το οργανωμένο έγκλημα σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα, να παράσχει σε ταξιδιώτες από χώρα σε χώρα, ψεύτικα πιστοποιητικά αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στο ίδιο ενημερωτικό κείμενο το οποίο έφθασε και στην αρμόδια Υπηρεσία Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τονίζεται ότι πολλές περιπτώσεις έχουν προκύψει όπου μέλη του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρούν να παραπλανήσουν τις υγειονομικές αρχές των χωρών προορισμού, παράχοντας έναντι αμοιβής ψεύτικα πιστοποιητικά αρνητικών τεστ για τον κορονοϊό.

Αστυνομία

Κορονοϊός τεστ: Οι τιμές της… αγοράς

Οι αξιωματούχοι της Europol σημειώνουν-υπενθυμίζουν ότι κύκλωμα πουλούσε αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό και εξαρθρώθηκε από τη γαλλική αστυνομία στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ Ντε Γκωλ. Επίσης, ότι στη Μ. Βρετανία κύκλωμα με δράστες αυτής της απάτης πουλούσε έναντι 100 λιρών πλαστά πιστοποιητικά, που εμφάνιζαν αρνητικούς τους κατόχους τους, ενώ θα μπορούσε να είχε προκύψει στο κανονικό τεστ ότι ήταν θετικοί, άρα θα παρουσιάζονταν εμπόδια στο ταξίδι. Σημειώνεται ακόμη ότι στις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου «απατεώνες συνελήφθησαν στην Ισπανία ακριβώς γιατί πουλούσαν σε ταξιδιώτες ψεύτικά τεστ έναντι 40 ευρώ το ένα.

Τεστ κορονοϊού

 

Κορονοϊός τεστ: Μέσω εφαρμογής κινητού

Οι αξιωματούχοι της Europol, ενημερώνουν ακόμη στο ίδιο έγγραφο και την Ελληνική Αστυνομία ότι μια συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο επιτρέπει τα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων, να μετατρέπουν ακόμη και θετικά τεστ σε αρνητικά! Αναφέρει ακόμη η ευρωπαίκή υπηρεσία ότι με δεδομένο ότι έχει επεκταθεί η χρήση της τεχνολογίας, το οργανωμένο έγκλημα έχει τη δυνατότητα να παράγει υψηλής ποιότητας ψεύτικά έγγραφα με τα οποία εξαπατούνται οι Αρχές των αεροδρομίων.

Καλεί, τέλος η Europol τα μέλη της να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιθέσεων αυτών του οργανωμένου εγκλήματος που βλέπει ως ευκαιρία για πλουτισμό το ζήτημα της πανδημίας.

Προμαχώνας

 

Κορονοϊός τεστ: Στον Προμαχώνα

Στη χώρα μας υπήρξε ανάλογη εμπειρία στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, όταν έλεγχοι που έγιναν στον Προμαχώνα, αποκάλυψαν το σχέδιο απατεώνων, οι οποίοι προμήθευαν πιστοποιητικά, με το ανάλογο αντίτιμο, σε όσους επιθυμούσαν να περάσουν χωρίς πρόβλημα τα σύνορα. Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά έδειχναν ότι ο κάτοχός τους έχει υποβληθεί στον απαραίτητο έλεγχο (χωρίς στην πραγματικότητα να το έχει κάνει) και το τεστ έχει βγει αρνητικό! Τα πιστοποιητικά αυτά ήταν έγγραφα από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία οι επιτήδειοι άλλαζαν το όνομα του ενδιαφερόμενου, έναντι αμοιβής.

Μετά τον εντοπισμό τέτοιων εγγράφων, οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν, τότε, ότι θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια, ενώ τέστ γίνονται και στα σημεία εισόδου όπου αυτό επιτρέπεται επό ΄Ελληνες υγειονομικούς.

Αστυνομία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις