Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο κορονοϊού Ελλάδα: «Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει ποιο θα κάνει»
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού Ελλάδα: «Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει ποιο θα κάνει»

Εμβόλιο κορονοϊού Ελλάδα: Για τα εμβόλια, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα.

«Βλέπουμε βελτίωση των παραδόσεων, ενώ το β’ τρίμηνο του έτους θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα εμβόλια, καθώς θα λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και νέες εταιρείες», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε, η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα είναι αναμενόμενη από τις Αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με τους ειδικούς θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και περιορισμού του κορονοϊού.

Για τα εμβόλια, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως ευελπιστούν ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους υπολογίζεται ότι στο α’ τρίμηνο θα φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 2.000.000 εμβόλια, ενώ σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στις μονάδες υγείας.

Σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου που θα κάνει κάποιος πολίτης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως κανείς δεν μπορεί να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει. «Όλα τα εμβόλια τα αντιμετωπίζουμε ως ένα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το αν θα γίνει το εμβόλιο της AstraZeneca στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Εμβόλιο κορονοϊού Ελλάδα: Πάνω από 290.000 συνολικά εμβολιασμοί

Στον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και συνολικά εκείνων που έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Εκτός της πορείας του εμβολιασμού, ο κ.Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στα εμβόλια που αναμένει η Ελλάδα από τις εταιρείες παραγωγής, πάντα με βάση την κεντρική συμφωνία που έχει επιτευχθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε κάνει πάνω από 20.000 εμβολιασμούς σήμερα και στο τέλος της ημέρας θα ξεπεράσουμε τις 22.000. Συνολικά έχουν γίνει 290.000 εμβολιασμοί, ή 2,75% σε ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Για τον Φεβρουάριο έχουμε κλείσει 680.000 ραντεβού.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πολύ προσεκτικά βήματα. Τον Ιανουάριο έγιναν 271.000 εμβολιασμοί, πάνω από 200.000 χιλιάδες που είχαμε προγραμματίσει αρχικά. Έχουμε 400 εμβολιαστικά κέντρα και άλλες 100 κινητές μονάδες αυτή τη στιγμή ενεργές. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε και άλλα κέντρα, ενώ θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις, με πάνω από 1.500 άτομα που θα εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις