Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδερφός Καλλιάνου – κορονοϊός: “Ανασκεύασα τα πάντα, ένιωσα μεγάλο φόβο”
ΕΛΛΑΔΑ

Αδερφός Καλλιάνου – κορονοϊός: “Ανασκεύασα τα πάντα, ένιωσα μεγάλο φόβο”

Αδερφός Καλλιάνου - κορονοϊός: Ο Χρήστος Καλλιάνος, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος στο επάγγελμα, κατάφερε να βγει νικητής.

Συγκλονίζει η περιγραφή του Χρήστου Καλλιάνου, του αδελφού του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, που νόσησε με κορονοϊό και βρέθηκε στην εντατική, ένα βήμα πριν διασωληνωθεί. “Την Κυριακή ξεκίνησε πυρετός με ρίγος. Τη Δευτέρα το πρωί πήγα στη δουλειά, έκανα rapid test, βγήκε θετικό. Μπήκα σε καραντίνα έγινε και το PCR. Το δύσκολο είναι ότι είναι και η σύζυγος έγκυος και περιμένουμε τρίτο παιδάκι, οπότε μπήκαμε σε μία κινητοποίηση γιατί τα παιδιά άρχισαν και είχαν και αυτά συμπτώματα. Έγινε το πρώτο τεστ, βγήκε αρνητικό τη Δευτέρα, την Τετάρτη θετικό και τα δύο παιδάκια. Η σύζυγος ευτυχώς σε δύο… Χθες βγήκε αρνητική”, είπε ο Χρήστος Καλλιάνος μιλώντας στο MEGA. Πολύ γρήγορα ο καρδιολόγος-ηλεκτροφυσιολόγος παρουσίασε επιπλοκές. Εμφάνισε sακχαρώδη διαβήτη και υγρό στην καρδιά.

“Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάω καλά. Ανασκεύασα τα πάντα στη ζωή μου. Ένιωσα μεγάλο φόβο. Μοναξιά ανείπωτη. Πιστεύω πολύ στον Χριστό και έκανα πολλή προσευχή. Ένιωσα το θάνατο έντονα. Το αδυσώπητο του θανάτου το ένιωσα έντονα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Νόμιζα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω στη ζωή μου, σαν οδηγός για μένα. Ίσως πιο απλός, πιο ταπεινός, να γίνω καλύτερος άνθρωπος”, όπως περιγράφει.

Γιάννης Καλλιάνος αδερφός

Αδερφός Καλλιάνου: Λες και μου έχουν βάλει ξυλοκαΐνη

Για τον Χρήστο Καλλιάνο, η ιδιότητα του γιατρού, δυσκόλευε την ψυχολογία του σαν ασθενή, καθώς μπορούσε να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και καταλάβαινε όταν η κατάστασή του χειροτέρευε. “Το θέμα ήταν οι μυαλγίες, η αδυναμία, η όσφρηση που εξαφανίστηκε. Αγευσία, ανοσμία, αλλά όχι αυτή η κλασσική που έχουμε όταν είμαστε άρρωστοι και κάνουμε μία γρίπη ας πούμε και κρατάει 2-3 μέρες. Ένα συναίσθημα λες και μου έχουν βάλει ξυλοκαΐνη σε όλους τους βλεννογόνους, στα μάτια, στη μύτη. Σου έκανε μία μεταναστευτική αρθρίτιδα λες και έχεις κάποιο αυτοάνοσο. Μετά είναι η οξεία δύσπνοια, η αδυναμία, δεν μπορείς να εκφέρεις λέξη, δεν μπορείς να συμπληρώσεις ούτε μία πρόταση από τη δύσπνοια, ο αποκορεσμός”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις