Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονος ΜΕΘ Πάτρα – κορονοϊός: Πώς κόλλησε ο μικρός που νοσηλεύεται στο “Άγιος Ανδρέας”
ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

9χρονος ΜΕΘ Πάτρα – κορονοϊός: Πώς κόλλησε ο μικρός που νοσηλεύεται στο “Άγιος Ανδρέας”

9χρονος ΜΕΘ Πάτρα - κορονοϊός: Η μητέρα του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορονοϊό σε ΜΕΘ στην Πάτρα είναι νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο "ο Άγιος Ανδρέας" και αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Σοκάρουν οι τελευταίες πληροφορίες για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με κορονοϊό σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Mega στην Πάτρα, το παιδί φαίνεται να κόλλησε τον ιό από τη μητέρα του που είναι νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο “ο Άγιος Ανδρέας” και η οποία είναι μια από τις υγειονομικούς που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.  Το θέμα της άρνησης της πλειοψηφία του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου να εμβολιαστούν για τον ιό, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς έχει προκύψει ζήτημα με την έξαρση των κρουσμάτων στον “Άγιο Ανδρέα”.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε ειδική αναφορά κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, στο γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν εμβολιάστηκε μαζί με τους υγειονομικούς όλης της χώρας και ο ιός βρήκε πρόσφορο έδαφος να μπει στο νοσοκομείο και να διασπαρεί.

9χρονος ΜΕΘ Πάτρα – κορονοϊός: Εξετάζεται αν έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη

Το παιδί που εισήχθη με πνευμονία από Covid εκτάκτως στην ΜΕΘ παρουσίασε επιπλοκές και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Όπως μετάδωσε το Οpen, ο 9χρονος εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του “high flow”. Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Εξάλλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας Πατρών, από τους περίπου 1.300 εργαζόμενους, έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από τους μισούς (530) με το ιατρικό προσωπικό να έχει εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το νοσηλευτικό περίπου στο 50%, ενώ πολύ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις