Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Γιακουμάκης: Σπάει τα κοντέρ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο – Γιακουμάκης: Σπάει τα κοντέρ

Ποδόσφαιρο - Γιακουμάκης: Κορυφαίος σκόρερ του κόσμου για τον πρώτο μήνα του 2021 ο Ελληνας στράικερ της Φένλο για την ΔΟΙΣΠ

ΠοδόσφαιροΓιακουμάκης: Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που ασχολείται με την μπάλα και την αριθμολογία της. Και αναγνωρίζεται επί δεκαετίες ως μία μετριοπαθής αντικειμενική πηγή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν και δεν συναντιέται πουθενά με ΦΙΦΑ ή ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με την έκθεση της ΔΟΙΣΠ, λοιπόν, ο Ελληνας επιθετικός της Φενλο, Γιώργος Γιακουμάκης είναι ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμου για τον Ιανουαριο! 

Ο Γιακουμάκης έχει τα ίδια γκολ με τον Αλγερινό επιθετικό της Αλ Σαντ, τον Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ, από 11 τέρματα έκαστος. Ο Ελληνας, όμως, είναι πρώτος στην κατάταξη λόγω βαθμού δυσκολίας της Ερεντιβιζί συγκριτικά με τη Star League του Κατάρ. Και βαθμολογείται υψηλότερα στις λίστες της ΔΟΙΣΠ προφανώς.

το κειμενο της ΔΟΙΣΠ

Ποδόσφαιρο – Γιακουμάκης: Τα 11 γκολ του Γενάρη

Η ΔΟΙΣΠ λέει ειδικότερα: “Ο Γιακουμάκης, Ελληνας 26 ετών που αγωνίζεται στην Ολλανδία, κυριαρχεί στην Ερεντιβιζί με 21 γκολ για την Φένλο, σχεδόν δύο φορές περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο ίδιο πρωτάθλημα. Εντεκα από αυτά τα γκολ τα πέτυχε τον Ιανουάριο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο πέρσι, τερμάτισε 5ος με 7 γκολ τον Ιανουάριο!

σκοραρει ακαταπαυστα ο γιακουμακης

Δείτε ακόμη: 

Η Μπέτις 1-0 την Οσασούνα και η 4άδα στο Παγκόσμιο Συλλόγων
Η ανακοίνωση για Νιας και τα …τζάμπα ρέστα για Μεντόσα
Ο Μπρούνο στον Άρη, ο Ραφίνια διέψευσε για Φλαμένγκο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις