Χάλασε η μπαταρία του κινητού: Να τι μπορείς να κάνεις

PLUS

Χάλασε η μπαταρία του κινητού: Να τι μπορείς να κάνεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Χάλασε η μπαταρία του κινητού: Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βγεις από αυτή τη δύσκολη θέση άμεσα.

01.02.2021 | 19:27

Σταμάτησε ξαφνικά να φορτίζει το κινητό σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Σου έχει συμβεί ποτέ να γυρνάς σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσεις πως το κινητό σου δεν φορτίζει; Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βγεις από αυτή τη δύσκολη θέση άμεσα.

Υπάρχει πρόβλημα με το φορτιστή σου

Μπορεί να έχει πρόβλημα είτε ο αντάπτορας είτε το καλώδιο με τη θύρα USB (που είναι και το συχνότερο πρόβλημα για να πούμε την αλήθεια). Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο καθώς από τη συχνή μεταφορά του συγκεκριμένου εξαρτήματος είναι αναμενόμενο να φθείρεται. Βάλε και όλες τις φορές που χρησιμοποιείς το κινητό όσο το φορτίζεις και κακομεταχειρίζεσαι το καλώδιο σου… Δεν θέλει και πολύ για να σε αφήσει ο φορτιστής σου… σύξυλο!

Υπάρχει πρόβλημα με τη θύρα φόρτισης

Το κινητό σου συνήθως το βάζεις στην τσέπη σου ή χύμα σε μια τσάντα. Το χεις δίπλα στο πιάτο σου όσο τρως και γενικώς το παίρνεις παντού μαζί σου. Μήπως λοιπόν είναι πιθανό να έχει μαζέψει χνούδια, σκόνη, ψίχουλα ή κάθε άλλου είδους βρωμιά η θύρα φόρτισης της συσκευής σου; Κάτι τέτοιες συνήθειες είναι που μπορεί να εμποδίσουν τη φόρτιση της συσκευής σου γι’ αυτό άρχισε να την προσέχεις περισσότερο.

Έβρεξες το κινητό σου

Μπορεί να το είχες ξεχάσει μέσα στο μαγιό όταν βούτηξες στη θάλασσα, να το παίρνεις πάντα μαζί σου στο μπάνιο ή απλά να το βγάζεις άφοβα για να στείλεις μήνυμα όσο περπατάς στη βροχή. Με όποιο τρόπο και να το έβρεξες έχε κατά νου πως το κινητό σου είναι πολύ εύκολο να βραχυκυκλώσει και να σταματήσει να φορτίζει.

Υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό

Το λογισμικό του κινητού είναι αυτό που στην ουσία καθορίζει πότε η συσκευή χρειάζεται φόρτιση και διαχειρίζεται τη «ζωή» της μπαταρίας σου. Εάν έχεις καιρό να ανανεώσεις το λογισμικό σου ή η εγκατάσταση ενός καινούργιου λογισμικού δεν έγινε σωστά, υπάρχει περίπτωση το κινητό σου να μην φορτίζει ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποια άλλη προφανής βλάβη.

Exit mobile version