Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Αυστραλία: Απίστευτες εικόνες στο Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Αυστραλία: Απίστευτες εικόνες στο Σίδνεϊ

Κορονοϊός Αυστραλία: Οι Αυστραλοί εκμεταλλεύθηκαν την αργία της εθνικής εορτής και συνέρρευσαν σε μεγάλους αριθμούς στις παραλίες του Σίδνεϊ.

Μπορεί εδώ να έχουμε χειμώνα -έστω και ήπιο- στο νότιο ημισφαίριο όμως έχουν «ντάλα» καλοκαίρι. Τέτοια περίοδο οι παραλίες της Αυστραλίας είναι γεμάτες κόσμο, που απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα. Βέβαια φέτος, ελέω κορονοϊού, θα περιμέναμε τα πράγματα να είναι κάπως πιο… μαζεμένα. Οι Αυστραλοί, ωστόσο, είχαν άλλη άποψη και αψηφώντας τις εκκλήσεις των Αρχών για τη δημόσια υγεία και το social distancing, εκμεταλλεύθηκαν την αργία της εθνικής εορτής και συνέρρευσαν σε μεγάλους αριθμούς στις παραλίες του Σίδνεϊ. Η Αυστραλία γιόρταζε χθες την «Ημέρα της Αυστραλίας», την επέτειο δηλαδή της άφιξης του πρώτου βρετανικού στόλου το 1788 και ο κορονοϊός έκανε πάρτι. Όλα αυτά ενώ πραγματοποιούνταν παράλληλες διαδηλώσεις από αυτόχθονες για την καταστροφή της κουλτούρας τους από τους Ευρωπαίους αποίκους.

Όλα αυτά την ώρα που οι Αρχές της μητροπολιτικής περιοχής που περιλαμβάνει την τέταρτη πολυπληθέστερη της χώρας πόλη, το Περθ, διέταξαν την άμεση επιβολή αυστηρότατου lockdown, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας φύλακας ασφαλείας σε ξενοδοχείο καραντίνας. Κανείς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους εξαίρεσης, ούτε να ταξιδέψει εκτός περιοχής. Τα σχολεία που επρόκειτο να ανοίξουν σήμερα Δευτέρα, παρέμειναν κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε μέρος συνάθροισης ανθρώπων, όπως οι εκκλησίες, τα γήπεδα, χώροι ψυχαγωγίας, γυμναστήρια, καζίνο, οι παμπ και οι παιδικές χαρές, όπως και οι βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά κέντρα. Επίσης κλείνει η εστίαση, τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, αναβάλλονται οι γάμοι και στις κηδείες επιτρέπονται μόνο 10 άτομα, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές, ενώ απαγορεύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις όπως και σε οίκους ευγηρίας. Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

Κορονοϊός Αυστραλία: Έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροωνοϊού που έχει μολύνει 29.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 909. Οι κυβερνήσεις των πολιτειών της χώρας έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά τον ιό. Νωρίτερα σήμερα η Αυστραλία άνοιξε και πάλι την ζώνη ασφαλείας για τις μετακινήσεις, τη λεγόμενη «ταξιδιωτική φούσκα», με τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο σημαίνει ότι οι επισκέπτες από εκεί εξαιρούνται της υποχρεωτικής παραμονής σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες, αφού η γειτονική χώρα έχει μηδενικά κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης. Η Νέα Ζηλανδία πάντως κρατά κλειστά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Αυστραλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις