Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρίτο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Τρίτο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή, έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια, ώστε να οχυρωθεί το ΕΣΥ απέναντι στο τρίτο κύμα του κορονοϊού

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου για τον κορονοϊό και την προετοιμασία του ΕΣΥ έναντι ενός τρίτου κύματος της πανδημίας και εν μέσω μεταλλάξεων, υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την καλύτερη προετοιμασία του ΕΣΥ θα βασιστεί σε τρεις άξονες.

Συγκεκριμένα:

Ενισχύεται περισσότερο ο ρόλος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των ΜΕΘ και των κλινικών κορονοϊού ως ο επιχειρησιακός βραχίονας υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας

Τα Νοσοκομεία Αναφοράς θα διασυνδεθούν με ένα η περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε να υπάρχει έγκαιρη υποστήριξη όταν χρειαστεί

Θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση του προσωπικού και την διαμόρφωση τυποποιημένων διαδικασιών φροντίδας και θεραπείας, την εφαρμογή των οποίων θα αναλάβουν τα Νοσοκομεία Αναφοράς».

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, προετοιμάζει το νέο στρατηγικό σχέδιο που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ενίσχυση των ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς ώστε να μπορούν να ενισχύσουν και αυτά της επαρχίας, τη δημιουργία ενός πλέγματος συνεργασιών μεταξύ των μεγάλων και των μικρών νοσοκομείων αλλά και την ενεργοποίηση του προσωπικού, το οποίο θα εκπαιδευτεί σε νέα βάση.

Εντατική ΜΕΘ

Τρομάζουν οι μεταλλάξεις, 70 δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα

Σε αύξηση στους εργαστηριακούς ελέγχους για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Μέχρι σήμερα ο έλεγχος γινόταν δειγματοληπτικά, ενώ πλέον αναμένεται να αυξηθούν τα δείγματα που θα φθάνουν στα εξειδικευμένα εργαστήρια. Για τους εργαστηριακούς ελέγχους στα μεταλλαγμένα στελέχη αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το ΕΚΠΑ ώστε να ελέγχονται καθημερινά περισσότερα δείγματα. Πάντως η διαδικασία θεωρείται σήμερα χρονοβόρα αφού για να εξαχθεί το αποτέλεσμα απαιτούνται ακόμη και τρεις ημέρες.

Οι τρεις βασικές μεταλλάξεις

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πλέον χιλιάδες. Στην Ελλάδα μόνο, ο αριθμός των ξεχωριστών μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 870. Από αυτές, οι 800 είναι γνωστές από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι 70 όμως έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας. Ωστόσο, αυτές που φαίνεται να έχουν επικρατήσει παγκοσμίως και να προκαλούν πονοκέφαλο, είναι της Νοτίου Αφρικής, της Βρετανίας και της Βραζιλίας.

Δείτε ακόμη
Τέταρτη η Ελλάδα στις χώρες που εμβολιάζουν τους πολίτες ταχύτερα από… τον ιό
Σκληρή “μάχη” για να αποφευχθεί το ολικό lockdown – Αύξηση 42% στο ιικό φορτίο
Σύψας: Ξαναγυρνάμε στην εποχή Γουχάν – Η μετάλλαξη είναι από Κρήτη μέχρι Βόρεια Ελλάδα
“Αρκετά!” – Απελπισία στη Βουδαπέστη, ανοίγουν τα εστιατόρια παρά τα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις