Εστίαση άνοιγμα – κορονοϊός: Απελπισία στη Βουδαπέστη, αντάρτικο των ιδιοκτητών

ΚΟΣΜΟΣ

Εστίαση άνοιγμα – κορονοϊός: Απελπισία στη Βουδαπέστη, αντάρτικο των ιδιοκτητών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εστίαση άνοιγμα - κορονοϊός: «Αρκετά με τις μαζικές καταστροφές των επιχειρήσεων», έγραψαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης στο Facebook.

31.01.2021 | 17:59

Υπάλληλοι εστιατορίων είναι μεταξύ των εκατοντάδων διαδηλωτών κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, που βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης, ενώ τουλάχιστον 100 εστιατόρια σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου παρότι η ουγγρική κυβέρνηση απειλεί με αυστηρά πρόστιμα. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα αν ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού μειωθεί δραματικά ή αν μεγάλος αριθμός των πολιτών εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ουγγαρία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του κινεζικού της εταιρείας Sinopharm. Στα ισχύοντα μέτρα lockdown περιλαμβάνεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και το κλείσιμο Γυμνασίων, Λυκείων, εστιατορίων και καφέ παρά μόνο για την αγορά γευμάτων.

Αρκετά με τις μαζικές καταστροφές των επιχειρήσεων!

«Αρκετά με τις μαζικές καταστροφές των επιχειρήσεων», έγραψαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης στο Facebook. Η Ουγγαρία με πληθυσμό περίπου 10 εκατ. κατοίκους έχει καταγράψει συνολικά 367.586 κρούσματα κορωνοϊού και 12.524 θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται αλλά πάνω από 3.500 ασθενείς παραμένουν σε νοσηλεία.

Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, αλλά παραβίασαν τους κανονισμούς που απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις και έτσι η αστυνομία τους ζητούσε έγγραφα. Οι διοργανωτές είπαν ότι πολύ περισσότερα από 100 εστιατόρια ανά την Ουγγαρία έχουν ενταχθεί στην εκστρατεία για να ανοίξουν και πάλι αύριο παρότι η κυβέρνηση αύξησε, με χθεσινό διάταγμα, το πρόστιμο που προβλέπεται. Τα εστιατόρια που δέχονται πελάτες αντιμετωπίζουν σήμερα πρόστιμο περίπου 14.000 ευρώ και κινδυνεύουν με υποχρεωτικό κλείσιμο για ένα εξάμηνο.

Την Παρασκευή ο Ορμπάν είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν αν δεν μπορέσουμε να αντέξουμε τους περιορισμούς για μερικές ακόμη εβδομάδες…Δεν είναι λύση αν βγει έξω ο κόσμος και παραβιάσει τα μέτρα».

Δείτε ακόμη

«Ελευθερία, ελευθερία»: Εστιατόριο στη Γαλλία άνοιξε παρά τα μέτρα – Γέμισε πελάτες (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 31.01.2021 | 17:59
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 31.01.2021 | 17:59
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 31.01.2021 | 17:59
Σε ισχύ η νέα πρόσκληση 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ – Ξεκινά η διαδικασία κατάταξης υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό 31.01.2021 | 17:59
Ξεκινά το Market Place του Youth Pass – Επιπλέον εκπτώσεις και προνόμια για τους νέους 31.01.2021 | 17:59
Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ψηφιακή ενίσχυση ενόψει Πανελλαδικών 31.01.2021 | 17:59
Νέα ψηφιακή επιχορήγηση για ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα vouchers 630€ – 1.600€ 31.01.2021 | 17:59
Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό: Ο πλήρης οδηγός για προστασία δεδομένων και αριθμών 31.01.2021 | 17:59
Exit mobile version