Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/1: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/1: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/1: Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473 - Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 με ήδη γνωστό κρούσμα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 795 νέα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία ημέρα στη χώρα μας. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό: Σήμερα ανακοινώνουμε 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

257 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3397 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νοσοκομείο γιατροί

Σαρηγιάννης: Αύξηση κρουσμάτων στην Αττική μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου

Στην εκτίμηση ότι μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, προχώρησε ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, υπογράμμισε ότι στην Αττική θα υπάρξει σταθεροποίηση των κρουσμάτων μέχρι τα μέσα του μήνα ενώ τα κρούσματα θα φτάσουν περίπου τα 600 στο τέλος Φεβρουαρίου. Αναφορικά με τα νέα μετρά για το λιανεμπόριο εξήγησε ότι θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας ότι στα καταστήματα τα μέτρα τηρούνταν ενώ τόνισε πως θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίγαμε τα γυμνάσια χωρίς click away και τα υπόλοιπα.

Το ίδιο θλιβερές και οι προβλέψεις του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Τούντα ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά στο ρ/σ Θέμα, πως ανέμενε τα μέτρα «γιατί όπως είχαμε διαπιστώσει από τις καμπύλες της επιδημίας από τα Χριστούγεννα και μετά θα είχαμε έξαρση του δεύτερου κύματος». Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του ότι «τις επόμενες ημέρες θα δούμε άνοδο και των διασωληνωμένων και των νεκρών», ενώ αναγνώρισε ότι «υπάρχει μία καθυστέρηση στη λήψη των σχετικών αποφάσεων διότι υπάρχει η πίεση της οικονομίας, την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε».

ΕΟΔΥ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις