Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασύρματος Ζεφύρι: Αναταραχή στην ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ασύρματος Ζεφύρι: Αναταραχή στην ΕΛΑΣ

Ασύρματος Ζεφύρι: Ο κακοποιός είχε τη δυνατότητα να ακούει όλες τις διαβιβάσεις του κέντρου προς τα περιπολικά και της μοτοσικλέτες της Αστυνομίας.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας, από την αποκάλυψη ότι Ρομά κακοποιός στη Δυτική Αττική, είχε στην κατοχή του υπηρεσιακό ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ και μπορούσε να ακούει ανά πάσα στιγμήν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων πρώτης γραμμής! Η υπόθεση προσλαμβάνει και άλλη διάσταση καθώς οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε ότι ο υπηρεσιακός ασύρματος ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό που υπηρετεί στη Γ.Α.Δ.Α, αλλά έως τη σύλληψη του κακοποιού δεν είχε δηλωθεί η κλοπή του, προφανώς για τον φόβο των κυρώσεων για την απώλεια!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η σοβαρή αυτή υπόθεση ήρθε στο φως από τη σύλληψη 36χρονου Ρομά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι κινήθηκαν με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν ότι  κακοποιός με «έδρα» περιοχή της Δυτικής Αττικής, έχοντας στην κατοχή του τον ψηφιακό υπηρεσιακό ασύρματο- οι αναλογικοί αποσύρθηκαν ακριβώς για να μην υποκλέπτονται οι εντολές στα περιπολικά και την Ασφάλεια στις επιχειρήσεις- υπέκλεπτε με άνεση τα σήματα και τις εντολές των αξιωματικών εκφωνητών του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμήν που βρίσκονταν και τι ερευνούσαν.

Ασύρματος

Ασύρματος Ζεφύρι: Ενημέρωνε και άλλους

Φέρεται δε, από τα ίδια στοιχεία, να ενημέρωνε για τις διαβιβάσεις μέσω ασυρμάτων όχι μόνο μία αλλά τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, πιθανότατα με χρηματικό αντάλλαγμα! Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, έχοντας λάβει μια τόσο σοβαρή πληροφορία, έφθασαν στην κατοιία του υπόπτου Ρομά, στο Ζεφύρι για να τον συλλάβουν και να πραγματοποιήσουν έρευνα για να βρουν τον υπηρεσιακό ασύρματο. Με το που αντελήφθη ότι οι αστυνομικοί ήταν στην πόρτα του σπιτιού του, έτρεξε στο μπάνιο και επιχείρησε να πετάξει από το παράθυρο τον ασύρματο, αλλά δεν πρόλαβε.

Ασύρματος Ζεφύρι: Χρεωμένος σε αξιωματικό

Ακολούθησε η έρευνα των αστυνομικών και τότε προέκυψε ότι ο ασύρματος με τα συγκεκριμένα στοιχεία ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της Αστυνομίας, που υπηρετεί μάλιστα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε κεντρική, δηλαδή, υπηρεσία της αστυνομίας, τη μεγαλύτερη στην Αττική. Στην κατοχή του συλληφθέντα Ρομά, βρέθηκε και δεύτερος ασύρματος (που δεν ήταν υπηρεσιακός της ΕΛ.ΑΣ.), ο οποίος, όμως, επίσης ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης.

Περιπολικό

 

Ασύρματος Ζεφύρι: Χειρόγραφες σημειώσεις

Κατασχέθηκαν ακόμη χειρόγραφες σημειώσεις με σημεία της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, κάτι που υποψιάζει ότι ήταν πιθανότατα  μελλοντικοί, πιθανοί στόχοι ομάδων διαρρηκτών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου στη διάρκεια της προανάκρισης ρώτησαν τον 36χρονο συλληφθέντα πως βρέθηκε ο ασύρματος της αστυνομίας στα χέρια του. Απάντησε αόριστα ότι του τον έδωσε ένας φίλος του από τη Θεσσαλονίκη πριν από 15 με 20 ημέρες και ότι δεν γνώριζε πως τον είχε εκείνος στην κατοχή του.

Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα θα συνεχισθεί με κλήση του αξιωματικού να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας που έχει διαταχθεί για να γίνουν γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ασύρματος βρέθηκε στα χέρια κακοποιών και γιατί δεν είχε δηλωθεί η απώλειά του.

ΓΑΔΑ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις