Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καφές – πλεονεκτήματα: Πώς μπορούμε να τον κάνουμε πιο υγιεινό;
PLUS

Καφές – πλεονεκτήματα: Πώς μπορούμε να τον κάνουμε πιο υγιεινό;

Καφές - πλεονεκτήματα: Ο καφές είναι το αγαπημένο ρόφημα της πλειονότητας του πληθυσμού, επειδή, λοιπόν, έχει ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, υπάρχουν τρόποι να γίνει ακόμα πιο υγιεινός.

Ο καλύτερος μας φίλος στον κόσμο των ροφημάτων είναι ο καφές. Είναι εκεί το πρωί που ξυπνάμε, το μεσημέρι στην δουλειά, στην βόλτα μας και κάνει και καλό στην υγεία μας. Όσο περνάει ο καιρός δε βγαίνουν διάφορες ποικιλίες, εκδοχές ακόμα και γεύσεις. Ας μην μιλήσουμε για τους τύπους του καφέ, οι οποίοι όσο πάνε και αυξάνονται. Γαλλικός, Ελληνικός, Φρέντο Εσπρέσο, Καπουτσίνο κ.α. Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, είναι μια αλλαγή στην ζωή μας ο διαφορετική επιλογή καφέ. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε τόσους πολλούς, που από ένα σημείο και μετά μένουμε στον ίδιο για χρόνια. Πολλοί είναι «ερωτευμένοι» ή και εθισμένοι με την γεύση ή την μυρωδιά του.

Παρόλα αυτά πέρα από τα θετικά του στοιχεία, έχει και κάποια αρνητικά. Αν και η καφεΐνη χαρίζει ενέργεια και μας βοηθά να ξεκινήσουμε την μέρα μας, μπορεί να μας προκαλέσει υπερένταση. Ειδικοί πιστεύουν ότι είναι ευεργετική για την υγεία μας. Υπάρχουν, όμως, πατέντες να κάνουμε το αγαπημένος μας ρόφημα ακόμα πιο υγιεινό. Όπως, για παράδειγμα η κανέλα. Πέρα απ’ το γεγονός ότι η γεύση και η μυρωδιά της ταιριάζει «γάντι» στον καφέ, βοηθά στην μείωση της γλυκόζης, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Καφές με κανέλα

Καφές και υγεία: Σωστό πρόγραμμα και χωρίς ζάχαρη

Με σκοπό να αποφύγουμε την υπερένταση και την ταχυκαρδία, μπορούμε να καταναλώνουμε τον καφέ μας πριν τις 14:00. Έχουμε την δυνατότητα να επωφεληθούμε από την ενέργειά του, χωρίς όμως να έχουμε πρόβλημα στον ύπνο μας. Η ζάχαρη από μό0νη της αποτελεί μεγάλο εχθρό του οργανισμού μας. Αν δεν πίνουμε ήδη σκέτο καφέ και μας αρέσει, τότε η μετάβαση μπορεί να χαρακτηριστεί και εφιαλτική. Παρόλα αυτά, μόλις περάσει κάποιος καιρό θα διαπιστώσουμε, ότι χωρίς την ζάχαρη έχει πιο ωραία γεύση και πιο υγιεινά αποτελέσματα. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά τουλάχιστον στο τέλος θα έχουμε κάνει καλό στον οργανισμό μας.

Φρέσκο καφές και κόκκοι

Δείτε ακόμη:

Πώς και γιατί να φτιάξω μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη
Τα δύο κινέζικα βότανα που θωρακίζουν την υγεία μας
Βγάλτε το στρες από τη ζωή σας με… φαγητό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις