Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση – καταγγελίες: Η απάντηση στο ποστ Μπότση – Λάμπρου – Μιχαλά
LIFESTYLE

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση – καταγγελίες: Η απάντηση στο ποστ Μπότση – Λάμπρου – Μιχαλά

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση - καταγγελίες: Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η κοινή ανακοίνωση από την Αγγελική Λάμπρη, την Τζένη Μπότση και τη Λουκία Μιχαλά κατά του Κώστα Σπυρόπουλου.

Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά με κοινή τους ανάρτηση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση. Τα στόματα που για δεκαετίες παρέμεναν κλειστά άνοιξαν και οι αποκαλύψεις που αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής, σωματικής και λεκτικής βίας είναι πολλές.

Η Χριστίνα Σαμπανίκου, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός σχολίασε στην ανάρτηση της Τζένης Μπότση: «Ευχαρίστως να συνυπογράψω καθώς είχα επίσης δυσάρεστη εμπειρία σε οντισιόν που βρέθηκα μόνη μου». Η Τζένη Μπότση τότε της απάντησε: «Πέρασες κι εσύ τα ίδια!! Σε ευχαριστώ που το λες!! Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου!!». Τότε η Χριστίνα Σαμπανίκου συνέχισε γράφοντας: «Ναι περιμένω, τρέμοντας από τα νεύρα. Τόσες ημέρες περνάει από το μυαλό μου να το γράψω αλλά με σταματούσε το γεγονός πως ήμουν μόνη στην οντισιόν χωρίς μάρτυρα».

Το κύμα συμπαράστασης είναι μεγάλο και από τα πρώτα λεπτά των αναρτήσεων τους γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές σπεύδουν να συγχαρούν τις τρεις κυρίες για το θάρρος τους να μιλήσουν. «Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα, και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτό».

Σμαράγδα Καρύδη

Μπράβο σου αγαπημένη μου.

Σοφία Φαραζή

Τζενη μου @loukia_m λουκια μου σας αγαπώ!μπραβο σας!!!ειμαι περιφανή για σας! Είμαστε μαζί σας!!!!

Σοφία Παυλίδου

Είμαι μαζί σας.

Έλλη Κοκκίνου

Σήμερα μου έδωσες έναν ακόμη λόγο να είμαι περήφανη για εσενα.Σε αγαπω κουμπάρα μου!!

Νίκος Ψαρράς

Αγάπη μου δύναμη.

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση: Καπουτζίδης – Σεργουλόπουλος

Κάτω από τις αναρτήσεις των ηθοποιών με την καταγγελία, ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος συγκλονίζουν με αυτά που γράφουν.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκαλύπτει τα εξής, απευθυνόμενος στην Αγγελική Λάμπρη: «Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό»!

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γράφει τα εξής κάτω από τη δημοσίευση της Τζένης Μπότση: «Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα χωρίς το φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες, όπως μπορούσες. Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται.

Η τόλμη σας είναι ιστορική. Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε την απόφαση σας. Κάνετε ένα μεγάλο βήμα που θα μας πάει όλους μπροστά».

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση: Ευαγγελία Μουμούρη

Με τη φωνή της να τρέμει, η Ευαγγελία Μουμούρη μίλησε τηλεφωνικά στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την εκπομπή «Pop Up» μετά την καταγγελία της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά κατά του Κώστα Σπυρόπουλου για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα». «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τη φίλη μου, που κατάφερε να ελευθερωθεί μετά από τόσα χρόνια. Κατάφερε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να μπορέσει να αναπνεύσει. Το περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια. Αυτά που συνέβαιναν τα συζητούσαμε, κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου. Φυσικά και μου το είχε εξομολογηθεί η Τζένη. Και δεν είναι μόνο αυτά τα τρία κορίτσια. Αυτά τα τρία κορίτσια βρήκαν τη δύναμη να το πουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το άρθρο. Φυσικά και υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που γνωρίζουμε. Κοιμόμουν κάθε μέρα και παρακαλούσα όταν ξυπνήσω να το δω. Δεν μιλάμε για λεκτική βία, μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, αρρωστημένο. Αυτά τα κορίτσια δεν είναι τρελά για να βγουν να το πουν έτσι. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό που συνέβη, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου και ας γίνει παράδειγμα να μη γίνονται αυτά στο θέατρο», πρόσθεσε η Ευαγγελία Μουμούρη. Η ηθοποιός έκανε και αναδημοσίευση της ανάρτησης-καταγγελίας που έκανε η Τζένη στον λογαριασμό της στο Instagram, και έγραψε «20 χρόνια το περίμενα. Να βρει η φίλη μου το σθένος».

Κώστας Σπυρόπουλος Τζένη Μπότση

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση: Η άλλη πλευρά

«Δεν έχω μιλήσει με τον Κώστα. Εάν γνώριζα κάτι δεν θα έβαζα καμία φιλία μπροστά στην κακοποίηση και ο αδερφός μου να ήταν το ίδιο θα έκανα», είπε ο ο Δημήτρης Σταρόβας. «Έχω δει αυτόν τον άνθρωπο να στηρίζει ηθοποιούς που δεν είχε καν εμπορικό συμφέρον. Δεν γίνεται ρε παιδιά αυτό το πράγμα, μη σας πω ότι εκνευρίστηκα κιόλα. Έχει πάρει το μέρος ανθρώπων, έχει κάνει υπομονή. Όταν ένας άνθρωπος κάθεται και βάζει τον εαυτό του πίσω χωρίς να έχει εμπορικό συμφέρον, ούτε οτιδήποτε προκειμένου να στηρίξει κάποιον άνθρωπο, δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να έχει κάνει το εντελώς αντίθετο».

Κώστας Σπυρόπουλος παρενόχληση – καταγγελίες: Η πρώτη αντίδραση

Δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, τη δικαιοσύνη, δηλώνει στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Σπυρόπουλος, μετά την καταγγελία της Τζένης Μπότση, της Λουκίας Μιχαλά και της Αγγελικής Λάμπρη για σεξουαλική παρενόχληση. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός υποστηρίζει πως «ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». Επιπλέον, δια του δικηγόρου του, ο Κώστας Σπυρόπουλος σημειώνει στην ανακοίνωσή του «εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι’ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κώστα Σπυρόπουλου

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα». Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη». Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι’ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Σπυρόπουλος – Χριστίνα Πολίτη: Το μήνυμα αγάπης και στήριξης μια μέρα πριν τις καταγγελίες

Μια μέρα πριν γίνουν οι καταγγελίες, η σύντροφος του Κώστα Σπυρόπουλου, γνωστή δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη έγραψε στο προφίλ της στο facebook, τρυφερά λόγια αγάπης και στήριξης στον σύντροφό της. Ο Κώστας μου, ο πιο γλυκός σύντροφος, ο πιο υποστηρικτικός άνθρωπος, ο απόλυτος μπαμπάς, της ευρύτερης οικογένειάς μας” έγραψε η Χριστίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις