Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κιμούλης πειθαρχικό: Έλεγχος και πιθανές κυρώσεις μετά τις καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

Κιμούλης πειθαρχικό: Έλεγχος και πιθανές κυρώσεις μετά τις καταγγελίες

Κιμούλης πειθαρχικό: Στο Συμβούλιο Ελλήνων Ηθοποιών θα τεθεί θέμα πειθαρχικό για τον Γιώργο Κιμούλη

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπεται ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα, η οποία υποστήριξε πως δέχτηκε λεκτική και ψυχολογική βία από τον ηθοποιό. Την ώρα που οι νέες καταγγελίες σε βάρος του Κώστα Σπυρόπουλου προκαλούν αναβρασμό στον χώρο του θεάτρου, η καταγγελία της Ζέτας Δούκα προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις. Πέραν των μαρτυριών που ακολούθησαν κατά του Γιώργου Κιμούλη, το ζήτημα απασχόλησε και το Σωματείο Ηθοποιών.

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ σημείωνε από την Τετάρτη πως εξετάζει τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα και θα τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως έγινε γνωστό από την εκπομπή «Ευτυχείτε», το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση του σωματείου της Παρασκευής.

Το σωματείο μπορεί να διαγράψει κάποιο μέλος του

«Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο στο οποίο μπορεί να έρθεις ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα να ασχοληθεί με μια ιστορία που αφορά σε μέλη του», σημείωσε στην τηλεόραση του OPEN ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

«Το καταστατικό του σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά μπορείς, εφόσον συσταθεί το Πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέλη και μιλήσουν σε αυτό, να διαγράψει κάποιο μέλος του», σημείωσε ο ηθοποιός.

«Έχοντας λάβει υπ’ όψιν τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν γίνει από το μέλος μας Ζέτα Δούκα και των συναδέλφων που ακολούθησαν εναντίον του έτερου μέλους μας Γιώργου Κιμούλη, σας ενημερώνουμε πως το ΣΕΗ, αφού τηρήσει ως θεσμικό όργανο τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση τόσο για το θέμα αυτό καθαυτό όσο και για τη γενικότερη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το ζήτημα, μετά και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτήν την Παρασκευή 29/1/2020.

Ως τότε, δημοσιεύουμε το ψήφισμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου που το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ήδη ετοιμάσει (την περασμένη Κυριακή) και δηλώνουμε τη στήριξή μας σε όλα τα μέλη, αλλά και κάθε έναν άνθρωπο που σπάει τη σιωπή».

Ζέτα Δούκα: Το μήνυμα στήριξης στις τρεις ηθοποιούς μετά την καταγγελία στον Σπυρόπουλου

Το πρωί της Παρασκευής με μια ανάρτηση μέσα από το Instagram η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Κώστα Σπυρόπουλο. Η ηθοποιός, λοιπόν, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις τρεις γυναίκες, έγραψε κάτω από την ανάρτηση της Τζένης Μπότση: «Κορίτσια μου!!! Σας αγαπώ και σας συγχαίρω».

Ζέτα Δούκα

Ταμίλα Κουλίεβα: «Ότι ο Γιώργος Κιμούλης είναι δύσκολος συνεργάτης δεν είναι κάτι καινούριο»

Η Ταμίλα Κουλίεβα και ο Γιώργος Κιμούλης έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε θεατρικές παραστάσεις. Μέσα από την εκπομπή Ευτυχείτε, η Ταμίλα Κουλίεβα καταθέτει την άποψή της. «Δεν αισθάνθηκα ποτέ κακή συμπεριφορά προς τον εαυτό μου. Ότι ο Γιώργος Κιμούλης είναι δύσκολος συνεργάτης δεν είναι κάτι καινούριο. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι βεβαίως πρέπει να μιλάμε γι’ αυτό. Ως χαρακτήρας δεν μπορώ να δεχτώ ότι στον χώρο εργασίας μου τη βία σε οποιαδήποτε μορφή. Έχω φύγει από τις παραστάσεις όταν συνέβαινε αυτό. Πρέπει να ξεχωρίσουμε την κακοποίηση από τη σεξουαλική παρενόχληση, να μην εστιάζουμε στο άντρας-γυναίκα γιατί τη συμπεριφορά γιατί το bullying μπορεί να προέρχεται και από τη γυναίκα, το οποίο εγώ είχα βιώσει σε μια δουλειά».

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ λεπτή η θέση μου, γιατί είναι σαν να καλούμαι μάρτυρας σε κάτι. Αυτό που διέκρινα ήταν μια ένταση σε αυτή τη σχέση κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Είχαμε εμπιστευτεί η μία στην άλλη πολλά πράγματα, είχαμε μιλήσει, είχαμε ανοιχτεί, αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι δύσκολος συνεργάτης, δεν είναι εύκολος», αναφέρει η Ταμίλα Κουλίεβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις