Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: «Αδιανόητες οι εικόνες συγχρωτισμού» λέει ο Ταραντίλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: «Αδιανόητες οι εικόνες συγχρωτισμού» λέει ο Ταραντίλης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Προπύλαια.

28.01.2021 | 18:57

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, τοποθετήθηκε για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα Πέμπτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια, στο οποίο συμμετείχαν, επίσης, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη «είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία».

«Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά για τους υγειονομικούς κινδύνους. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» συνέχισε και κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση, η οποία «ενίσχυσε» με τη στάση της τον συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Προπύλαια με μαζική συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια με κύριο σημείο αντίδρασης τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Χαρακτηριστικά, η ΔΟΕ ανέφερε ότι “η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, δέκα μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, αλλά και στην ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως “στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας”.

Exit mobile version