Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ζάεφ: Πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ζάεφ: Πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια

Μητσοτάκης - Ζάεφ: Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί επίσημα τα Σκόπια.

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί επίσημα τα Σκόπια, απέστειλε ο Σκοπιανός ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ. Η πρόσκληση παραδόθηκε στον Έλληνα πρέσβη στα Σκόπια Ρούσσο Κούνδουρο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του Ζόραν Ζάεφ, στη συνάντηση διαβιβάστηκε μήνυμα από την Αθήνα για «τη συνέχιση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε τομείς σημαντικούς για τους πολίτες των δύο χωρών, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης».

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, όπως αποτυπώθηκε στη συνέχεια και από την ανάρτηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων στα social media. «Η φιλία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας προάγει τη σταθερότητα στην περιοχή. Ευχαρίστησα τον Έλληνα Πρέσβη Ρούσσο Κούνδουρο για την υποστήριξή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας» σχολίασε συγκεκριμένα ο Ζάεφ, αναρτώντας και φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρέσβη.

https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1354064817389252614

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani. Kύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Κυριάκος Μητσοτάκης ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας

Η ικανοποίηση Ζάεφ για τις ενέργειες Μητσοτάκη

Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη χώρα του έχει εκφράσει στο παρελθόν σε συνεντεύξεις του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Ο κ. Ζάεφ, όταν είχε βρεθεί στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist και συναντήθηκε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει στενή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο Euronews, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία. «Εδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος», σημειώνει μεταξύ άλλων, και προσθέτει ότι όσα έχει κάνει από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι «μόνο θετικά για τη Βόρεια Μακεδονία». Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα.

Μητσοτάκης Ζάεφ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις