Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εστιατόρια κορονοϊός – Γαλλία: Ιδιοκτήτης άνοιξε παρά τα μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Εστιατόρια κορονοϊός – Γαλλία: Ιδιοκτήτης άνοιξε παρά τα μέτρα

Εστιατόρια κορονοϊός - Γαλλία: Τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από τον Οκτώβριο - Πιθανό τρίτο lockdown

Ελευθερία! Ήταν η πρώτη λέξη που βγήκε από τα χείλη ιδιοκτήτη εστιατορίου στη γαλλική Ριβιέρα, που αποφάσισε να ανοίξει σήμερα την πόρτα του, αγνοώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό που έφεραν σε απόγνωση εκατομμύρια καταστηματάρχες στον κόσμο. Οι πελάτες στριμώχνονταν μέσα στο εστιατόριο Poppies, όπου ο ιδιοκτήτης Κριστόφ Βιλσόν σέρβιρε πιάτα όπως νιόκι και μοσχάρι ραγού. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία εισήλθε στο εστιατόριο και κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις, ωστόσο δεν διέκοψε το σέρβις ούτε έδιωξε τους πελάτες του. Αφότου οι αστυνομικοί έφυγαν, κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελευθερία, Ελευθερία».

Τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από τον Οκτώβριο. Κάτοικοι του Παρισιού αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί ανάλογες ενέργειες εναντίωσης στα κυβερνητικά μέτρα και στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχεται πιέσεις από υγειονομικούς και επιδημιολόγους να επιβάλει ένα τρίτο λοκντάουν προτού το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, καταστεί επικρατέστερο, την ώρα που ο αριθμός νοσηλειών και θανάτων από τη νόσο Covid-19 αυξάνεται.

Μια δημοσκόπηση, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, κατέδειξε ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών αντιτίθεται σε ένα αυστηρό λοκντάουν ανάλογο με εκείνο της περασμένης άνοιξης, όταν τα σχολεία έκλεισαν και οι πολίτες μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους για συγκεκριμένους λόγους.

https://twitter.com/FranceNews24/status/1354414333946720258?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354414333946720258%7Ctwgr%5E&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Festiatorio-gallia-anoixe-apsifontas-metra-koronoio

Γαλλία κορονοϊός: Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί

Η Γαλλία εναλλάσσεται, από τα τέλη Οκτωβρίου, μεταξύ απαγόρευσης της κυκλοφορίας και καραντίνας, ανάλογα με την ανάλυση της διασποράς του ιού, του κορεσμού των νοσοκομείων, των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκαμπριέλ Ατάλ, έχει «σχετική αποτελεσματικότητα, που είναι πραγματική, όμως που δεν είναι επαρκής σε αυτό το στάδιο». Το μέτρο «επιβραδύνει τη διασπορά του ιού», ωστόσο ο κορονοϊός «συνεχίζει να κυκλοφορεί», την ώρα που τα «νέα στελέχη αναπτύσσονται με σημαντικούς ρυθμούς», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος, ιδιαίτερα μολυσματικό, αντιπροσώπευε το 9,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή του Παρισιού το διάστημα μεταξύ 11ης και 21ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους γιατρούς του Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), για τους οποίους η εξάπλωσή της προμηνύει μια «πολύ σημαντική» αύξηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, του αριθμού των ασθενών.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται αυξήθηκε περαιτέρω χθες, στους 27.005, εκ των οποίων 2.006 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, 3.071 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έναντι 2.829 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γαλλίας.

https://twitter.com/FranceNews24/status/1354416467534639108?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354416467534639108%7Ctwgr%5E&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Festiatorio-gallia-anoixe-apsifontas-metra-koronoio

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις