Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χειρουργός σύλληψη: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ σε νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Χειρουργός σύλληψη: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ σε νοσοκομείο

Χειρουργός σύλληψη: Καταγγελία συντρόφου ασθενούς ότι ζητήθηκε επιτακτικά αμοιβή, προκειμένου να… πληρωθεί ο αναισθησιολόγος.

Συνέλαβαν γιατρό-χειρουργό Δημόσιου Νοσοκομείου της αττικής για ένα «φακελάκι» 1000 ευρώ, αλλά στην έρευνα που έκαναν στο γραφείο του βρήκαν άλλο ένα με 1600 ευρώ και άγνωστο τον συγγενή ασθενούς που το κατέβαλε! Ο γιατρός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ με προσημειωμένα τα χρήματα στην τσέπη της λευκής ιατρικής ποδιάς του, είπε ότι δεν ζήτησε τα χρήματα και ότι αγνοούσε τι περιείχε ο φάκκελος. Οι καταγγέλοντες, ωστόσο, ήταν σαφείς. Ο χειρουργός απαίτησε «φακκελάκι», χωρίς να προσδιορίζει το ύψος του για να πληρωθεί ο αναισθησιολόγος, όπως μετέφεραν οι καταγγέλοντες.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο γιατρός παραπέμφθηκε ήδη στον εισαγγελέα με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, όλα ξεκίνησαν όταν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου στα Νότια Προάστια, έφθασε ένα ζευγάρι. Μία 36χρονη με τον σύντροφό της ο οποίος έπρεπε να χειρουργηθεί στον ώμο, λόγω χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε. Μετά τις πρώτες εξετάσεις παραπέμφθηκαν στον χειρουργό για περαιτέρω έλεγχο.

Νοσοκομείο

Χειρουργός σύλληψη: Για… πληρωμή του αναισθησιολόγου

Η 36χρονη σύντροφος του ασθενούς κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» ότι κατά την συνομιλία τους ο γιατρος έκανε λόγο για αμοιβή, χωρίς να προσδιορίσει ποσό «για να πληρωθεί ο αναισθησιολόγος». Κατά την καταγγέλουσα. του είπαν με τον σύντροφό της ότι είχαν πρόβλημα οικονομικό, αλλά φοβούμενοι ότι η επέμβαση θα αναβληθεί, υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν.

Έτσι οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημείωσαν χαρτονομίσματα ποσού 1000 ευρώ, τα τοποθέτησαν σε φάκκελο και τα παρέδωσαν στη σύντροφο του ασθενούς. Ο φάκκελος παραδόθηκε τελικά μετά την επέμβαση στον θάλαμο νοσηλείας, όπου ο γιατρός φέρεται να αρνήθηκε σε συνομλία τους ότι είχε ζητήσει χρήματα. Έφυγε όμως από τον χώρο με τον φάκκελο στην τσέπη και στον διαδρομο τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων. «Δεν απαίτησα χρήματα σε καμία περίπτωση» είπε εκείνη την ώρα στους αστυνομικούς και επιφυλάχθηκε τα υπόλοιπα να τα πει ενώπιον των δικαστικών λειτουργών. Όπως προαναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκε κι άλλος φάκελος με 1600 ευρώ, χρήματα που δεν γνωρίζει η Αστυνομία απο ποιους είχαν δοθεί.

Αστυνομικός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις