Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία τώρα: Προβλήματα στον Έβρο, στα λευκά η Λέσβος
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία τώρα: Προβλήματα στον Έβρο, στα λευκά η Λέσβος

Κακοκαιρία τώρα: Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και την ύδρευση προκάλεσε η κακοκαιρία στον Έβρο

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και την ύδρευση προκάλεσε η κακοκαιρία που συνοδεύτηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. «Τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα αποτελείωσαν τις καταστροφές που ήδη είχε προκαλέσει η κακοκαιρία της 11ης -12ης Ιανουαρίου. Αντιμέτωποι με τα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην ύδρευση που προκάλεσε το χθεσινό, νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό Έβρου, βρίσκονται οι Δήμοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σε όλο το μήκος του ακριτικού νομού, έριξαν κολώνες και πυλώνες της ΔΕΗ, ενώ από την ορμή των νερών των ποταμών παρασύρθηκαν αγωγοί οι οποίοι διέρχονται από την κοίτη τους. «Αυτό που δεν έγινε στην κακοκαιρία της 11ης-12ης Ιανουαρίου το αποτελείωσε τώρα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο είναι αυτό της ηλεκτροδότησης, γιατί δεν λειτουργούν τ’ αντλιοστάσια και δεν υπάρχει θέρμανση σε σημαντικό αριθμό οικισμών αλλά και εντός του Σουφλίου.

Σημαντική βλάβη προκλήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο και στον αγωγό της Ιτέας, ο οποίος παρασύρθηκε καθώς διέρχονταν από κοίτη ποταμού, με αποτέλεσμα να έχει μείνει χωρίς νερό ο οικισμός, ενώ η Δημοτική Ενότητα Τυχερού υδροδοτείται εν μέρει. Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται από χθες, Τρίτη, το απόγευμα, ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι τα συνεργεία του δήμου έχουν κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί, ωστόσο εφιστά την προσοχή των οδηγών «γιατί ο παγετός δημιουργεί ολισθηρότητα στο οδόστρωμα καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνους τους δρόμους, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες».

Κακοκαιρία τώρα: Στα λευκά η Λέσβος

Μέσα σε λίγα λεπτά ισχυρές χιονοθύελλες δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής Λέσβου. Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου η κίνηση των οχημάτων από τα Δάφια και πάνω γίνεται μόνο με αντιολισθητικες αλυσίδες. Αυτήν την στιγμή έντονες χιονοπτώσεις έχουμε σχεδόν σε όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου αλλά και σε Αγιάσο, Μεγαλοχώρι, Αμπελικό και χαμηλότερα.

Βόλτα με τον σκύλο στα χιόνια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις