Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελλάκτωρ εξελίξεις: «Αλλαγή σελίδας» με νίκη της Reggeborgh και νέο ΔΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάκτωρ εξελίξεις: «Αλλαγή σελίδας» με νίκη της Reggeborgh και νέο ΔΣ

Ελλάκτωρ εξελίξεις: Κανονικά διεξήχθη τελικά η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Κανονικά διεξήχθη τελικά η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, με την πλευρά των εφοπλιστών προηγουμένως να προχωρά αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί σε απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων. Ο Ολλανδός εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου Reggeborgh έκανε λόγο για καθολική συντριβή του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου αναφερόμενος στην καταψήφιση των δύο πρώτων θεμάτων της Γ.Σ από το 89% των μετόχων και απαντώντας στα όσα ανέφερε για σύγκρουση συμφερόντων και ζητήματα ανταγωνισμού στη δευτερολογία του ο κ. Καλλιτσάντσης. Η συνέλευση υπερψήφισε και το τρίτο θέμα για ανάκληση ΔΣ, υπέρ του οποίου ψήφισε το 61,14% και κατά 38,77%.

«Περίμενα γενναιότητα για την συντριβή της απερχόμενης διοίκησης στα δύο πρώτα θέματα της συνέλευσης (δεν είχε τεθεί σε ψηφοφορία το τρίτο για την ανάκληση του ΔΣ). Αντί αυτού σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος, άκουσα να εκτοξεύονται αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ». Ο εκπρόσωπος της Reggeborgh αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα μιλάει ο κ. Καλλιτσάντσης, από την στιγμή που οι προτάσεις της διοίκησης έχουν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των μετόχων και ο ίδιος, φέρεται να έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του. «Αυτό δείχνει τι πίστη έχει στο δικό του δημιούργημα» είπε και χαρακτήρισε θέατρο του παρολόγου ότι οι προτάσεις αυτές καταψηφίστηκαν και από την Invesco που ελέγχεται από τους δύο εφοπλιστές.

Ελλάκτωρ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Reggeborgh

Υπέρ της πρότασης της Reggeborgh για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ ψήφισαν οι μέτοχοι κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα, στην κρίσιμη ψηφοφορία, το 61,27% των μετόχων που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την πρότασή της Reggeborgh έναντι 38,72% που την καταψήφισε. Λευκό/αποχή επέλεξε το 0,01%. Σημειώνεται ότι η Reggeborgh και άλλοι μέτοχοι έχουν προτείνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης και ως διευθύνων σύμβουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕδ, Άρης Ξενόφος.

Ελλάκτωρ: Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας για την οποία ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος μίλησε για υψηλό ανεκτέλεστο 1,8 δισ. και για ταμειακά διαθέσιμα συνολικού ύψους 500 εκ ευρώ, υπενθύμισε την πρόσφατη δέσμευση των λογαριασμών του Άκτωρα από Ιταλική εταιρεία για χρέος 2,1 εκ. ευρώ! Απαντώντας μάλιστα στα επιχειρήματα περί εταιρικής διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι οι μέτοχοι δεν αγοράζουν μετοχές για την διοίκηση αλλά για να έχουν κέρδος και με την παρούσα διοίκηση ούτε είχαν ούτε θα αποκτούσαν ποτέ.

Στην ομιλία του ο Σωτηρόπουλος επικαλέστηκε και τις καταγγελίες του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο οποίος όπως τόνισε κατακεραύνωσε την διοίκηση πριν λίγες μέρες, εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας και αποτυχία των στόχων της πρωτοβουλίας Change4ellaktor.

Καλλιτσάντσης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις