Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Σπανούλη στην Euroleague χωρίς προσπάθεια για σουτ!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Σπανούλη στην Euroleague χωρίς προσπάθεια για σουτ!

Σπανούλης Euroleague: Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

Για… χρόνια θα θυμάται το ματς ανάμεσα σε Αρμάνι Μιλάνο και Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο «Kill Bill», που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και έχει γράφει δεκάδες χρυσές σελίδες στην καριέρα του δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Mediolanum Forum του Μιλάνου. Για την ακρίβεια, στα 4’01” που έμεινε στο παρκέ είχε μόλις 1 ριμπάουντ, 1 λάθος και 3 φάουλ. Κι όλα αυτά χωρίς να επιχειρήσει προσπάθεια, είτε για δίποντο, είτε για τρίποντο, είτε ελεύθερη βολή. Το παιχνίδι στο Μιλάνο ήταν το πρώτο στην καριέρα του ηγέτη των Πειαιωτών που έμεινε στο απόλυτο μηδέν στα σουτ. Για πρώτη φορά, δηλαδή, δεν επιχείρησε ούτε μία προσπάθεια για σουτ σε αγώνα. Κι όλα αυτά στο τέταρτο παιχνίδι της καριέρας του στη διοργάνωση στο οποίο έμεινε άποντος.

Βασίλης Σπανούλης

 Τα προηγούμενα τρία ήταν:

-με Ερυθρό Αστέρα στις 22 Μαρτίου του 2017

-με Ρεάλ Μαδρίτης στις 9 Φεβρουαρίου του 2018

-με Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 13 Ιανουαρίου του 2021

Παράλληλα, τα 4’01” που έμεινε στο παρκέ είναι τα λιγότερα που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε αγώνα της Euroleague. Η αμέσως χειρότερη επίδοση στον τομέα αυτόν ήταν τα 5’08” που έμεινε στο παρκέ στο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2010, στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και την Ευρωλίγκα, για την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Έχει ύψος 1.93, και παίζει ως Point Guard και Shooting Guard εξίσου, ενώ είναι γνωστός και με τα ψευδώνυμα: Kill Bill, V-Span και MVP (Most Vasilis Player). Είναι ο σημερινός πρώτος σκόρερ και πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος και ο πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία της Ευρωλίγκα, πρώτος στην αξιολόγηση, πρώτος σε εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, καθώς και πρώτος σκόρερ της με 4.353 πόντους (δεύτερος ο Ναβάρο με 4.152). Είναι επίσης 2ος σκόρερ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλων των εποχών με 4795 πόντους (πίσω μόνο από τον Νίκο Γκάλη που έχει 4.894 πόντους).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις