Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 10χρονη Τικ Τοκ: Σοκ από τον τραγικό θάνατο κοριτσιού
ΚΟΣΜΟΣ

10χρονη Τικ Τοκ: Σοκ από τον τραγικό θάνατο κοριτσιού

10χρονη Τικ Τοκ: Η 10χρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της, προσπαθώντας να κρατήθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο χωρίς αέρα

Τραγική κατάληξη είχε για ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία η ενασχόληση με το TikTok καθώς πέθανε από ασφυξία ενώ τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα. To 10χρονο κοριτσάκι από το Παλέρμο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.it, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο Blackout Challenge του Tik Tok. Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, αμέσως το οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε καρδιακό επεισόδιο.  Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, καθώς, όταν έφτασε το δεκάχρονο κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό. «Ο εγκέφαλος έμεινε πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο λόγω του στραγγαλισμού. Έτσι, μετά από μερικές ώρες ενός μη αναστρέψιμου κώματος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ενός εγκεφαλικού θανάτου.» Σε μια ένδειξη ανθρωπιάς, οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της μικρής.

Το συγκεκριμένο …φονικό παιχνίδι είναι πολύ πρόσφατο στο ταξίδι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως μοιάζει πολύ με τα παιχνίδια πνιγμού που απασχόλησαν ακόμα και την Ελλάδα παλαιότερα. Το τελευταίο περιστατικό θανάτου ανηλίκου ενώ συμμετείχε σε διαδικτυακή πρόκληση ήταν αυτό του 11χρονου Μέισον Μπόγκαρτ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 11χρονος έπαιζε το λεγόμενο παιχνίδι του πνιγού.

Οι αστυνομικές Αρχές του Παλέρμο διέταξαν έρευνα για το περιστατικό και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της μικρούλας ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες. Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα, αλλά και αποποιούμενο οποιαδήποτε επικινδυνότητα στο περιεχόμενό της.

Tik Tok: Φρικτός θάνατος 18χρονου

Μόλις λίγα 24ωρα πριν, ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο τρένο στο Πακιστάν την ώρα που ένας φίλος του τον βιντεοσκοπούσε να περπατάει κατά μήκος των γραμμών του τρένου για βίντεο το οποίο ήθελε να αναρτήσει στο TikTok, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες Παρασκευή στο προάστιο Ραουαλπίντι, κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Ο 18χρονος Χάμζα Ναβίντ περπατούσε κατά μήκος των γραμμών του τρένου την ώρα που ένας φίλος του τον βιντεοσκοπούσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ράζα Ραφάκατ Ζαμάν.

“Το τρένο το οποίο ερχόταν τον χτύπησε καθώς πόζαρε για ένα βίντεο και περπατούσε στις σιδηροδρομικές γραμμές”, πρόσθεσε ο Ζαμάν. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή, συνέχισε, αλλά ο νεαρός άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Φίλοι του θύματος δήλωσαν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ότι το βίντεο που γύριζε ήθελε να το αναρτήσει στο TikTok και στους άλλους λογαριασμούς που είχε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρίνισε ο Ζαμάν. Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε την είδηση για το δυστύχημα.

Η λήψη φωτογραφιών σέλφι και βίντεο για να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ δημοφιλής στο Πακιστάν, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, όπου πολλοί νέοι ενημερώνουν με την ανάρτησή τους τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το TikTok.

Tik Tok: Μια αυτοκτονία που ακόμη ερευνάται

Η 16χρονη χορεύτρια και σταρ του TikTok Siya Kakkar αυτοκτόνησε στο Νέο Δελχί το καλοκαίρι του 2020, με τις Αρχές να μην έχουν κλείσει ακόμα την υπόθεση. Το κορίτσι ήταν πολύ γνωστό για τα βίντεο με τους χορούς που ανέβαζε στην πασίγνωστη εφαρμογή και είχε 1,1 εκατομμύριο followers. Την αυτοκτονία της επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ της Arjun Sarin. «Πρέπει να ήταν κάτι προσωπικό, στη δουλειά της πήγαινε πολύ καλά. Μιλήσαμε για ένα νέο πρότζεκτ και ακούστηκε μια χαρά. Εγώ και η εταιρεία μου Fame Experts μανατζάρουμε πολλούς καλλιτέχνες και η Siya ήταν μεγάλο ταλέντο».

Ο φίλος της και φωτογράφος Viral Bhayani έγραψε στο Instagram: «Δυσάρεστα τα νέα, η 16χρονη tik-toker siya_kakkar αυτοκτόνησε. Βλέπεις τα βίντεό της και καταλαβαίνεις πόσο καλή ήταν. Είναι τόσο λυπηρό που επέλεξε αυτό τον δρόμο. Αν νιώθετε κατάθλιψη μην κάνετε κάτι τέτοιο».

@siya_kakkarRate my dance out of 10💃🏻 #sharabiteritor #foryou #dance #tiktokindia #trending @tiktok_india♬ Sharaabi Teri Tor – JS Atwal ft. Bohemia

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις