Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σήφης Βαλυράκης ιατροδικαστική εξέταση: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου
ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης ιατροδικαστική εξέταση: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου

Σήφης Βαλυράκης ιατροδικαστική εξέταση: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί ο πρώην υπουργός έμφραγμα, ωστόσο ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί) να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στον λαιμό.

Ένας από τους ψαράδες που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του πρώην υπουργού, ο κ. Πέτρος Μίγγος, ανέφερε ότι βγήκε από το λιμάνι γύρω στις 18.20 όταν τον ειδοποίησε το Λιμενικό προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες. Πέντε λεπτά αργότερα τον ειδοποίησε το αδερφός του ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή με άλλο σκάφος, ότι βρήκε την βάρκα. Ο κ. Μίγγος εκτιμά ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν χτυπήθηκε από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους του, αλλά ίσως να ζαλίστηκε και να έπεσε στη θάλασσα. Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ψαράδες που αναζητούσαν τον πρώην υπουργό δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν τη σορό του, κάτι που κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμενικό εξετάζει δύο μαρτυρίες που έχει, από δύο αυτόπτες. Ο πρώτος δήλωσε ότι είδε το σκάφος «να φέρνει σβούρες» οπότε οι Λιμενικοί θεωρούν ότι αυτός ήταν ο λόγος που προκλήθηκαν από την προπέλα τα μοιραία κτυπήματα. Ο άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι το είδε το σκάφος να κατευθύνεται προς το «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι. Όταν εντοπίστηκε, προασαραγμένο, η μηχανή του ήταν στο πρόσω, ήταν σε λειτουργία. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο ψαροντούφεκα.

Σήφης Βαλυράκης: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας. Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα. Η επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της συζύγου με τις λιμενικές Αρχές, κατά την οποία ενημέρωσε ότι αγνοείται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις