Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι κορονοϊός Αθήνα: Ανάρπαστες οι βίλες και τα διαμερίσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι κορονοϊός Αθήνα: Ανάρπαστες οι βίλες και τα διαμερίσματα

Πάρτι κορονοϊός Αθήνα: Τις τελευταίες μέρες μάλιστα αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών για τα κορονοπάρτι που κάνουν νεαροί στο κέντρο της Αθήνας. 

Εν μέσω lockdown και σκληρών μέτρων για την αποφυγή του τρίτου κύματος του κορονοϊού, τα πάρτι δε λένε να σταματήσουν. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών για τα κορονοπάρτι που κάνουν νεαροί στο κέντρο της Αθήνας. Συνήθως σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέσω airbnb ή σε κατοικίες που δεν χρησιμοποιούνται ως πρώτες από τις οικογένειες. Σύμφωνα με το iefimerida το βράδυ του Σαββάτου έγινε ακόμη ένα πάρτι ενώ δημοσιεύτηκαν και βίντεο. Σε ένα βίντεο φαίνονται νεαροί, τουλάχιστον εννέα στον αριθμό, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας να χορεύουν, να καπνίζουν ναργιλέδες, να τραγουδούν και πίνουν ποτό με τα μπουκάλια σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Σύμφωνα με τους γείτονες αυτά τα πάρτι ξεκινούν λίγο πριν από τις 9:00 το βράδυ και συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας πολλές φορές μέχρι τις 5:00 το πρωί ώστε να λήξει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι ίδιοι οι νεαροί που συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι πολλές φορές όταν η γειτονιά διαμαρτύρεται γίνονται επιθετικοί και λένε στους γείτονές τους να κοιτάνε τη δουλειά τους.

Πάρτι κορονοϊού: Πρόστιμο 5.400 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα πάρτυ εν μέσω πανδημίας από τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή συνολικά 9 ατόμων. Ωστόσο, η δυνατή μουσική τους πρόδωσε. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου διοργανωτή πάρτυ. Περίπου στις 12:30, οι αστυνομικοί έφτασαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης εντός του οποίου βρέθηκαν άλλα 8 άτομα. Στον 24χρονο διοργανωτή της συνάθροισης βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και από 300 ευρώ στους 8 καλεσμένους.

Πάρτι… γενεθλίων μέσω airbnb

Άλλα 13 άτομα εντόπισε η Αστυνομία να γιορτάζουν… τα γενέθλια νεαρής παρά τους περιορισμούς για τη διασπορά του ιού σε μισθωμένο διαμέρισμα μέσω airbnb στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο. Ειδικότερα, η Αστυνομία δέχτηκε καταγγελία λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα για το πάρτι που φέρονται να διοργάνωσαν η μητέρα και ο σύντροφος της κοπέλας. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, οι συμμετέχοντες στο κορονοπάρτι αρνήθηκαν να την ανοίξουν. Στη συνέχεια κάποιοι κρύφτηκαν εντός του διαμερίσματος ενώ άλλοι επιχείρησαν να διαφύγουν από άλλο όροφο. Σε όλους τους παρευρισκόμενους βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ στους δύο διοργανωτές που συνελήφθησαν, επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις