Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές ΑΤΜ – Αστυνομία: Συμμορίες χρησιμοποιούν εκρηκτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές ΑΤΜ – Αστυνομία: Συμμορίες χρησιμοποιούν εκρηκτικά

Κλοπές ΑΤΜ - Αστυνομία: Συνελήφθη 30χρονος Καζάκος για συμμετοχή σε συμμορία βομβιστών Α.Τ.Μ. το 2017-2018, ενώ παράλληλα η αστυνομία ακολουθεί τα ίχνη τετραμελούς συμμορίας που ανατινάζει εν μέσω καραντίνας Α.Τ.Μ. προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Η Αστυνομία προσπαθεί, καιρό τώρα, να μπει στα ίχνη οργανωμένης συμμορίας, που ανατινάζει με παρακινδυνευμένες κινήσεις Α.Τ.Μ. σε περιοχές της Αττικής με εκρηκτικά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύλληψη ατόμου για συμμετοχή σε άλλη συμμορία που ανατίναζε Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές με παροχέτευση αερίου τη διετία 2017 και 2018. Πρόκειται για 30χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών, καθώς  σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, «ο 30χρονος μαζί με συνεργούς του, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο PLOFKRAAK (διοχέτευση εύφλεκτου αερίου στο εσωτερικό του ΑΤΜ και πρόκληση έκρηξης), σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας. Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία συνήθως τοποθετούσαν πινακίδες που είχαν αφαιρέσει από άλλα οχήματα. Στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε απόμερα σημεία και τα πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους». Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάσθηκαν: Πέντε  διαρρήξεις Α.Τ.Μ,  7 απόπειρες διάρρηξης Α.Τ.Μ, 8 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και 3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, από τις προαναφερόμενες διαρρήξεις, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα.

Κλοπή τράπεζας και ανατίναξη

 

Κλοπές ΑΤΜ – Αστυνομία: Στα ίχνη νέας τετραμελούς συμμορίας

Όπως προαναφέρθηκε, ο νέος «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία, αλλά και για ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία είναι τοποθετημένα τα Α.Τ.Μ των τραπεζών για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, είναι μια συμμορία αποφασισμένων κακοποιών, τουλάχιστον  τεσσάρων. Τα μέλη αυτής της συμμορίας, για την οποία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως οι ίδιοι διαρρέουν, απορούν(!) πως δεν έχει σταματήσει τη δράση της ούτε  στο… lockdown(!). Έχουν προχωρήσει έως τώρα σε πάνω από δέκα επιθέσεις χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και όχι όπως παλαιότερες σπείρες αέριο. Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της συγκεκριμένης συμμορίας έχει συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Περιπολικό αστυνομίας

Δείτε ακόμη:

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονη μαθήτρια – Υπέστη αλλεργικό σοκ στο σχολείο
Πάτρα: Κατέληξε ο 27χρονος Μάριος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι
Σοκάρει η αυτοκτονία ζευγαριού στα Ιωάννινα: Πιάστηκαν χέρι χέρι και έπεσαν μαζί στο κενό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις