Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονη αλλεργικό σοκ: Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονη αλλεργικό σοκ: Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια

9χρονη αλλεργικό σοκ: Μάχη με τη ζωή δίνει η 9χρονη μαθήτρια δημοτικού σχολείου.

Μάχη με τη ζωή δίνει η 9χρονη μαθήτρια δημοτικού σχολείου, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από αλλεργικό σοκ το οποίο υπέστη από κατανάλωση τροφής. Οι γιατροί της ΜΕΘ παίδων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη σε κρίσιμη κατάσταση από το νοσοκομείο του Βόλου. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή, ενώ υποστηρίζεται από μηχανικό αερισμό. Στο κορίτσι χορηγείται πλήρης φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της. Οι πληροφορίες θέλουν την 9χρονη να δίνει σκληρή μάχη καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμα, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλο αγώνα.

Σοκαρισμένοι έξω από τις κλειστές πόρτες της ΜΕΘ όλες αυτές τις ώρες οι γονείς της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη στο παιδί τους και περιμένουν με αγωνία κάθε φορά τους γιατρούς που την παρακολουθούν να τους δώσουν κάποια ενημέρωση.

Όπως έγινε γνωστό όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου, όπου φοιτά η 9χρονη και την ώρα που κατανάλωσε κάποιο γλυκό κατά την διάρκεια του διαλείμματος και αμέσως ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία, το σχολείο ανταποκρίθηκε άμεσα και εκλήθη ασθενοφόρο, όπου την μετέφερε με αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο του Βόλου. Αλλά καθώς η μαθήτρια δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης, οι γιατροί θεώρησαν απαραίτητο να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις