Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θάνατος Βαλυράκη – Παπούλιας: Το συγκινητικό μήνυμα του πρώην ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνατος Βαλυράκη – Παπούλιας: Το συγκινητικό μήνυμα του πρώην ΠτΔ

Θάνατος Βαλυράκη - Παπούλιας: Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Με ένα πολύ συγκινητικό κείμενο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσης αγωνιστής κατά της Δικτατορίας Κάρολος Παπούλιας, αποχαιρέτησε τον φίλο του Σήφη Βαλυράκη. Θυμίζοντας τους αγώνες του κατά της Χούντας και γράφοντας ότι του έχει θυμώσει που έφυγε πριν από εκείνον..

Η δήλωση του Κάρολου Παπούλια

“Ο αντιδικτατορικός αγωνιστής που πήγε κολυμπώντας από τις φυλακές της Κέρκυρας στην Αλβανία έκανε την τελευταία του διαδρομή στην θάλασσα- που την λάτρευε. Τον φαντάζομαι να οδηγεί το φουσκωτό του, ψάχνοντας αυτό που κυνηγούσε: Ελευθερία.

Η πρώτη φορά που απέδρασε ήταν από το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η δεύτερη από τις φυλακές της Κέρκυρας. Και οι δύο προσπάθειες κινηματογραφικές. Δεν τις εξαργύρωσε ποτέ στο χρηματιστήριο της επαγγελματικής πολιτικής. Ούτε καν μιλούσε γι αυτές αν δεν τον πίεζες. Περισσότερο μιλούσε για την λατρεμένη του Μίνα παρά για τον εαυτό του. Ιδεαλιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, πεισματάρης, παθιασμένος με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπέροχος. Η κοινή μας πορεία στα μονοπάτια του σοσιαλισμού είχε την ομορφιά μιας μεγάλης φιλίας.

Δεν θα άντεχα ποτέ να σκεφτώ ότι ο Σήφης θα φύγει από την ζωή πιο γρήγορα από μένα. Και του έχω θυμώσει γι αυτή την τελευταία απόδραση από τη ζωή. Η οικογένεια του είναι δική μου. Στεκόμαστε δίπλα στη Μίνα και στα παιδιά του. Αντίο Σήφη μου. Καλή αντάμωση”.

Σήφης Βαλυράκης

Θάνατος Βαλυράκη: Η μοιραία «παράλειψη»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στην θάλασσα από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Το πιο πιθανό είναι να γλίστρησε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο το φουσκωτό του να συγκρούστηκε με κάποιο άλλο πλεούμενο. Έτσι με βάση το πρώτο σενάριο, κατά την πτώση του στη θάλασσα χτυπήθηκε από την προπέλα του ταχυπλόου του στο κεφάλι και ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Ωστόσο ο 78χρονος πολιτικός που ήταν δεινός κολυμβητής αλλά και ψαροντουφεκάς φαίνεται να έχει υποπέσει και σε μια παράλειψη ή αναγκάστηκε για κάποιο λόγο να προχωρήσει σε αυτή.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας όταν κάποιος είναι μόνος του πάνω σε ένα φουσκωτό αλλά και σε σε τζετ σκι θα πρέπει να έχει περασμένο από το χέρι του ένα βραχιολάκι το οποίο με ένα καλώδιο είναι συνδεδεμένο με την μηχανή. Έτσι σε περίπτωση που ο χειριστής απομακρυνθεί από τη μηχανή ή για κάποιοι λόγο πέσει στη θάλασσα απενεργοποιείται η μηχανή του πλεούμενου προκειμένου να μην φύγει μακριά αυτόν ή να μην τον χτυπήσει. Σε διαφορετική περίπτωση κι εφόσον δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βραχιόλι ο χειριστής του σκάφους σε περίπτωση που απομακρύνεται από τη θέση του θα πρέπει πάντα να το ακινητοποιεί. Η μηχανή όμως του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη, όταν εντοπίστηκε από τους άνδρες του λιμενικού ήταν αναμμένη, γεγονός που φανερώνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Το χρονικό του τρόμου

Ο πρώην υπουργός έφυγε από το σπίτι του γύρω στις δύο χθες το μεσημέρι. Στις πέντε και μισή το απόγευμα κι ενώ δεν είχε δώσει σημεία ζωής, η σύζυγος του ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Μετά από περίπου δύο ώρες εντοπίστηκε με τη μηχανή σε λειτουργία το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη κοντά στο “νησί των ονείρων”. Η σορός του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος, καθώς παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Όπως και να έχει πάντως, όλα θα φανούν στην νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον πολιτικό να έπασχε και από την καρδιά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις