Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης ΦΕΚ: Ξεκινούν οι πληρωμές, το ποσό που δικαιούστε
ΤΑ ΠΟΣΑ

Επίδομα θέρμανσης ΦΕΚ: Ξεκινούν οι πληρωμές, το ποσό που δικαιούστε

Επίδομα θέρμανσης ΦΕΚ: Θέμα ημερών –ή και ωρών- είναι πλέον η εναρξη της καταβολής του νέου επιδόματος θέρμανσης.

Θέμα ημερών –ή και ωρών- είναι πλέον η έναρξη της καταβολής του νέου επιδόματος θέρμανσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς το βράδυ της Δευτέρας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που καθορίζει το βασικό ποσό επιδόματος, με βάση το οποίο υπολογίζεται το επίδομα το οποίο αντιστοιχεί σε κάθε νοικοκυριό και σε καθέναν από τους 13.150 οικισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος του επιδόματος για αγορές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης που έχει οριστεί για κάθε οικισμό της χώρας, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου. Το ποσό αυτό που προκύπτει, προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το τελικό ποσόν που δικαιούται κάθε νοικοκυριό δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 80 ευρώ, ούτε μεγαλύτερο από 650.

Επίδομα Θέρμανσης ΦΕΚ

Επίδομα θέρμανσης: Το ύψος του επιδόματος

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Το ύψος του επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Α. 1275/17.12.2020 (Β’ 5576) απόφασης για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της».

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς όμως, το ποσόν που θα φανεί μέσα στην εβδομάδα, θα αντιστοιχεί στο 50% της δαπάνης που δηλώθηκε και τιμολογήθηκε έως 14 Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ (1/2) της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε ως τώρα και συνεπώς, αν δαπάνησε λιγότερα από 160 ευρώ, το επιδομα που θα πληρωθεί θα είναι μικρότερο από 80 ευρώ. Ωστόσο δεν χάνει όσα δικαιούται, αλλά θα τα λάβει όταν δαπανήσει (και επιδοτηθεί) το υπόλοιπο ποσό που του έχει προσδιοριστεί, για τα καύσιμα που θα καταναλώσει έως τον Φεβρουάριο.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Δείτε ορισμένα από τα σχετικά παραδείγματα:

-Στο Νυμφαίο, το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά διαμορφώνεται στα 332,20 ευρώ

-Στο Νεστόριο 272,80 ευρώ

-Στην Αγία Παρασκευή 125,40 ευρώ

-Στη Ρόδο 37,40 ευρώ, αλλά επειδή προβλέπεται κατώτερο ποσό 80 ευρώ, το νοικοκυριό θα λάβει τελικά 80 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις