Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Φυλακές Πάτρα: Μεταγωγές του πυρήνα των βαρυποινιτών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φυλακές Πάτρα: Μεταγωγές του πυρήνα των βαρυποινιτών

Φυλακές Πάτρα: Έρευνα στα κελιά των κρατουμένων μετά από πληροφορίες για οργάνωση σχεδίου μαζικής απόδρασης.

Μια πληροφορία που έφθασε στις Αρχές ότι ομάδα εγκλείστων στις φυλακές της Πάτρας, σχεδίαζε απόδραση, έφερε ισχυρές δυνάμεις στο σωφρονιστικό κατάστημα, έρευνες ολονύκτιες και μεταγωγές κρατουμένων, για λόγους ασφαλείας σε άλλες φυλακές της χώρας. Η πολύωρη επιχείρηση έρευνας, ξεκίνησε αργά τη νύχτα της Παρασκευής και συνεχίστηκε και το Σάββατο, στο κατάστημα κράτησης Πατρών, στην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Από το πρωί του Σαββάτου, ειδικά οχήματα της Αστυνομίας παραλάμβαναν κρατούμενους και ξεκινούσαν τις μεταγωγές κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετήχθησαν 15 έως 20 κρατούμενοι, κυρίως αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και θεωρούμενοι σκληροί καθώς έχουν πρωταγωνιστήσει σε δολοφονίες και άλλα βαριά αδικήματα, που απασχόλησαν την Κοινή Γνώμη. Με την ολοκλήρωση των μεταγωγών και της λεπτομερούς έρευνας στο εσωτερικό των φυλακών, ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ευρήματα φυλακές

Φυλακές Πάτρα: Η επίσημη ανακοίνωση

«Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, παρουσία Εισαγγελέα, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και προσωπικού της εξωτερικής φρουράς του Καταστήματος (Τμήμα Φύλαξης – Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών και Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης).

Μεταγωγή φυλακές

 

Αυτοσχέδιο μαχαίρι, κινητά, κάρτες

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο μαχαίρι, 3 κινητά τηλέφωνα, ρολόι smartwatch, 3 κάρτες sim, φορτιστής και μικροποσότητα τριμμένων χαπιών. Σχηματίζεται δικογραφία από την αρμόδια τοπική αστυνομική Αρχή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος».

Κινητά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις