Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προαστιακός κλοπές: Ένας… γαλαντόμος κλέφτης
ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός κλοπές: Ένας… γαλαντόμος κλέφτης

Προαστιακός κλοπές: 46χρονος Ρουμάνος συνελήφθη για 27 κλοπές πορτοφολιών, τιμαλφών και μετρητών από επιβάτες του σταθμού «Κάτω Αχαρναί».

Έπιασαν τον… «ιππότη του προαστιακού» στο Μενίδι για 47 ταχυδακτυλουργικές κλοπές χρημάτων, τιμαλφών και πορτοφολιών από επιβάτες, τους οποίους, όμως, έσπευδε να… βοηθήσει να μεταφέρουν τις αποσκευές τους! Στην πραγματικότητα, ο 46χρονος άνδρας από τη Ρουμανία μόνο διαθέσεις… ιππότη δεν είχε. Αφού τα θύματα, εξαντλημένα από την ταλαιπωρία, του παρέδιδαν τις αποσκευές για να τις μεταφέρει, εκμεταλλευόταν κατά την Αστυνομία τον συνωστισμό και αφαιρούσε πορτοφόλια και τιμαλφή. Οι καταγγελίες  επιβατών, που έπεφταν θύματα του «ιππότη» αλλοδαπού, στον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» του Προαστιακού έφθαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου η μία μετά την άλλη και πανομοιότυπες στο περιεχόμενο.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όλα τα θύματα βρίσκονταν στην αποβάθρα και το μόνο που παρατηρούσαν ήταν ότι κάποιος προσφερόταν να τα βοηθήσει στη μεταφορά των αποσκευών. Μόλις όμως η αμαξοστοιχία ξεκινούσε, αντιλαμβάνονταν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής και ήταν αδύνατο να γυρίσουν πίσω! Καθώς δημιουργείτο μεγάλη αναστάτωση στην επιβατική κίνηση και οι διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού ήταν έντονες,  αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών που αποστολή θ είχε τη σύλληψη του… ευγενικού δράστη των κλοπών.

Μηχανή ΔΙΑΣ

Προαστιακός κλοπές: Σύλληψη επ’ αυτοφόρω

Και οι έρευνες απέδωσαν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες  στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, 46χρονος αλλοδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρεται από την Αστυνομία «ο κατηγορούμενος προσέγγιζε άτομα που ανέμεναν στην αποβάθρα του προαναφερθέντα σταθμού του Προαστιακού και προσφέρονταν να τα βοηθήσει στη μεταφορά των αποσκευών τους. Κατά την επιβίβαση και εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό, τους αφαιρούσε πορτοφόλια, τιμαλφή και χρηματικά ποσά».

Προαστιακός κλοπές: Εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις

Προσθέτει η Αστυνομία ότι «από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις κλοπών με εμπλεκόμενο τον 46χρονο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Προαστιακός

 

Κλοπές ποδηλάτων

Στην Αγία Παρασκευή, συνελήφθη στο πλαίσιο  αυτόφωρης διαδικασίας, 37χρονος ημεδαπός, για κλοπές ποδηλάτων κατ’ εξακολούθηση, από αυλές οικιών, πυλωτές και υπόγεια! Ο 37χρονος, λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει ποδήλατο από πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή. «Όπως εξακριβώθηκε», αναφέρει η Αστυνομία  «ο 37χρονος, κινούμενος πρώτες πρωινές ώρες με συνεργούς του, που αναζητούνται, εισέρχονταν σε αυλές οικιών και πυλωτές και υπόγειους χώρους πολυκατοικιών και αφαιρούσε ποδήλατα και ηλεκτρικά εργαλεία. Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 14 περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Παλλήνης, Γέρακα και Αγίας Παρασκευής.

Ποδήλατο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις