Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονη κορονοϊός Πάτρα: Διασωληνωμένη ασθενής – Δίνουν μάχη οι γιατροί
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονη κορονοϊός Πάτρα: Διασωληνωμένη ασθενής – Δίνουν μάχη οι γιατροί

35χρονη κορονοϊός Πάτρα: Γυναίκα 35 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

Γυναίκα 35 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η γυναίκα εισήχθη σήμερα στην Εντατική και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή και πάσχει από υποκείμενο νόσημα, αυτό της παχυσαρκίας. Οι γιατροί και σε αυτή την περίπτωση θα δώσουν μάχη για την καλή εξέλιξη της υγείας της.

Να σημειωθεί ότι όπως πληροφορείται το thebest.gr την Παρασκευή στη ΜΕΘ Covid δεν νοσηλευόταν ούτε ένας ασθενής και μέχρι στιγμής η 35χρονη είναι η μοναδική. Το Ρίο διαθέτει δύο ΜΕΘ κορωνοϊού με 6 κρεβάτια η κάθε μια.

ΕΟΔΥ τεστ

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 14 ηλικιωμένοι με κορονοϊό, αν και είχαν εμβολιαστεί

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Μαρούσι, το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 40 άνθρωποι, εκ των οποίων επτά είναι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία 14 ηλικιωμένοι, ενώ θα μεταφερθούν ακόμη εννέα που κρίνεται αναγκαίο να νοσηλευτούν.

Πριν από 10 μέρες είχαν όλοι εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Από ό,τι φαίνεται όμως, οι τρόφιμοι του Γηροκομείου εκτέθηκαν στον ιό, προτού αναπτύξουν αντισώματα. Εχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία 14 ηλικιωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Πρόκειται για το γηροκομείο “ΘΑΛΕΡΟΣ”, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 80 τρόφιμους, όλοι είναι μεγάλης ηλικίας. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πως “τρύπωσε” ο κορονοϊός στο γηροκομείο, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τηρούνταν ολα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σε αντίστοιχο περιστατικό σε γηροκομείο στον Βόλο χτες Κυριακή, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορονοϊού στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα. Επί συνόλου 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 28 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος. Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών διακομίστηκαν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις