Τέλος ο Λιβάγια από την ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος ο Λιβάγια από την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λιβάγια ΑΕΚ: Ο Μάρκο Λιβάγια απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του

25.01.2021 | 22:38

Παρελθόν από την ΑΕΚ θα αποτελέσει ο Μάρκο Λιβάγια, καθώς απέρριψε την πρόταση του Δικεφάλου για ανανέωση του συμβολαίου. Ο Μάρκο Λιβάγια δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, καθώς δεν δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης που του έκανε ο Δικέφαλος. Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ατζέντη του, Βιτσέντσο Καβαλιέρε, αλλά και τον ποδοσφαιριστή με τον Παναγιώτη Κονέ, με τον 27χρονο να λέει «όχι» σε τετραετές συμβόλαιο με εγγυημένες αποδοχές 1 εκατ. συν μπόνους.

Η ΑΕΚ τον ευχαρίστησε για την απάντηση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του, κλείνοντας έτσι ένα κεφάλαιο τεσσάρων ετών, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Κροάτης επιθετικός μετράει μέχρι τώρα 146 συμμετοχές στα «κιτρινόμαυρα», έχοντας πετύχει 42 γκολ, ενώ μοίρασε 29 ασίστ. Παράλληλα, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018.

Λιβάγια: Λίγα λόγια για τον Κροάτη

Ο Λιβάγια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Κροατίας το 2018, ενώ έχει υπάρξει διεθνής και στα μικρότερα εθνικά κλιμάκια της χώρας του. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ίντερ Μιλάνου, χωρίς όμως να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Τον Ιανουάριο του 2013, η Αταλάντα αγόρασε τα μισά δικαιώματά του από την Τσεζένα. Όμως, υπήρξαν πολλά ζητήματα πειθαρχίας. Το Μάιο του 2014, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ρουμπίν Καζάν.

Τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στην Ιταλία με δανεισμό του στην Έμπολι. Τον Ιούλιο του 2016, υπογράφει μέχρι το 2020 στην ισπανική ομάδα, Λας Πάλμας. Τον Ιούλιο του 2017 δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας την σεζόν 2017-18 με την φανέλα της ΑΕΚ. Τον Μάιο του 2018 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του με το συμβόλαιο του να έχει διάρκεια μέχρι το 2021. Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις του παίχτη στην ομάδα έχουν όμως κάποιες φορές επισκιαστεί από πειθαρχικά προβλήματα.

Exit mobile version