Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Larry King – Λάρι Κινγκ ζωή: Τα παιδιά που έχασε, οι 8 γάμοι και οι ιστορικές συνεντεύξεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Larry King – Λάρι Κινγκ ζωή: Τα παιδιά που έχασε, οι 8 γάμοι και οι ιστορικές συνεντεύξεις

Larry King - Λάρι Κινγκ ζωή: Πέθανε σε ηλικία 87 ετών από κορωνοϊό ο φημισμένος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Λάρι Κινγκ.

Μπορεί οι νεότεροι να μην γνωρίζουν την ιστορία του, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην ξέρει το όνομά του. Ο σπουδαίος Λάρι Κινγκ με την αξιοζήλευτη καριέρα αλλά και τις ασύλληπτες τραγωδίες που χτύπησαν τη ζωή του, δεν είναι πια εδώ. Στα 87 του χρόνια και με μια υγεία σε τραγική κατάσταση, χτυπήθηκε από κορονοϊό και κατέληξε. Ο Larry King άφησε την τελευταία του πνοή, στα 87 του χρόνια, στο Cedars-Sinai Medical Center του Λος Άντζελες, όπου τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Η είδηση «ανέβηκε» στους λογαριασμούς του στα social media από τους ανθρώπους της εταιρίας που είχε ιδρύσει, της Ora Media. Το θάνατο του εμβληματικού δημοσιογράφου και παραγωγού, του ανθρώπου που έγραψε ιστορία στο CNN και όχι μόνο, επιβεβαίωσε και ο γιος του, Τσανς. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε η αιτία του θανάτου του. Ο Larry King, όμως, είχε μπει στο νοσοκομείο με COVID-19, στις αρχές Ιανουαρίου. Ο 87χρονος θρύλος υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είχε υποστεί ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Larry King είναι νεκρός

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση για το θάνατο του θρύλου της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στις ΗΠΑ.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Larry King: Η λατρεία του για το ραδιόφωνο

Δούλευε στην αίθουσα αλληλογραφίας μιας εταιρείας εμπορευμάτων στο κέντρο του Μανχάταν που τύγχανε να μοιράζεται το ίδιο κτίριο με τον ραδιοφωνικό σταθμό CBS-WOR. «Σχεδόν 5 ή 6 φορές την ημέρα, ανέβαινα με το ασανσέρ στον 22ο όροφο και προσποιούμουν ότι ήμουν εκφωνητής» έγραψε στην βιογραφία του. «Και κάποιες φορές όταν βρισκόμουν μέσα στο ασανσέρ, έμπαιναν και κάποιοι εκφωνητές. Και τους άκουγα να μιλάνε και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς».

Τελικά, ο 22χρονος Λάρι Κινγκ βρήκε το θάρρος να συστηθεί σε έναν από τους ραδιοφωνικούς εκφωνητές και ζήτησε συμβουλές σταδιοδρομίας για το πώς θα μπορούσε να μπει σε αυτό τον χώρο. Ο εκφωνητής του πρότεινε να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου μια αγορά νέων μέσων προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες για άπειρους ραδιοτηλεοπτικούς παραγωγούς.

Larry King: Πώς επέλεξε το όνομα που τον έκανε διάσημο

Μάζεψε τις βαλίτσες του, αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου για την Φλόριντα και άρχισε να χτυπάει πόρτες. Αφού πέρασε ένα φωνητικό τεστ στο WAHR, ο Λάρι Κινγκ προσλήφθηκε – αλλά μόνο ως καθαριστής (στην αρχή). Αποδέχθηκε την δουλειά με την προϋπόθεση ότι όταν θα άνοιγε μια θέση, θα ήταν ο πρώτος που θα την έπαιρνε.

Αυτή η ευκαιρία ήρθε γρήγορα όταν ένας από τους disc jockeys παραιτήθηκε ξαφνικά: κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του ο Λάρι Κινγκ στο ραδιόφωνο. Μόλις λίγα λεπτά προτού βγει στον αέρα, το αφεντικό του, του ζήτησε να διαλέξει ένα νέο όνομα που θα ήταν πιο εύκολο να το θυμηθεί ο κόσμος και να ακούγεται λιγότερο «εθνικό». Επέλεξε το επίθετο Κινγκ, το οποίο πήρε από μια διαφήμιση στην The Miami Herald για το «King Wholesale Liquor».

Λάρι Κινγκ

Larry King: Η πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή

Κατατρομαγμένος, ο αρχάριος εκφωνητής πάγωσε τελείως όταν το μικρόφωνο, το οποίο τόσα χρόνια λαχταρούσε, άνοιξε τελικά. Μετά από πέντε βασανιστικά λεπτά νεκρού χρόνου, ο προϊστάμενός του εισέβαλε στην αίθουσα και φώναξε: «Αυτή είναι μια επιχείρηση επικοινωνίας, γι’ αυτό μίλα!».

Ο Λάρι Κινγκ άνοιξε δειλά το μικρόφωνο και είπε: «Γεια, το όνομά μου είναι Λάρι Κινγκ. Όλη μου την ζωή ήθελα να είμαι στο ραδιόφωνο. Λοιπόν, εδώ είμαι και φοβάμαι». Ο Λάρι Ζίγκερ έγινε Λάρι Κινγκ την 1η Μαϊου 1957 και ποτέ δεν σταμάτησε να μιλάει από εκείνη την ημέρα και μετά. Ο Κινγκ έγινε αμέσως γνωστός. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, άλλαξε το όνομά του νόμιμα και έγινε μέλος της WKAT.

Το Μαϊάμι Μπιτς, που βρισκόταν στο απόγειό του ως θέρετρο, πλημμυριζόταν από διασημότητες , πολλές εκ των οποίων περνούσαν από το ραδιοφωνικό σόου του Λάρι Κινγκ, το οποίο μεταδιδόταν καθημερινά ζωντανά από το Pumpernik’s Restaurant. Αυτή ήταν η παράξενη κολλεγιακή εκπαίδευση του Λάρι Κινγκ, καθώς πήρε συνέντευξη από τους πάντες: από έναν τοπικό υδραυλικό μέχρι τους Τζίμι Χόφα, Έλλα Φιτζέραλντ, Χάμπερτ Χάμφρεϊ και Ρίτσαρντ Νίξον. Ο Μπόμπι Ντάριν ήταν ο πρώτος διάσημος προσκεκλημένος του Λάρι Κινγκ.

Λάρι Κινγκ

Η συνέντευξη με τον Τζον Κένεντι – Έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του

Ήταν σε αυτά τα συναρπαστικά πρώτα χρόνια που ο Λάρι Κινγκ θυμάται την πρώτη και μοναδική του συνέντευξη με τον Τζον Κένεντι. Ήταν το 1958 και ο σύντομα πρόεδρος ήταν ο πιο διάσημος γερουσιαστής της Αμερικής εκείνη την εποχή. Ο Λάρι Κινγκ, ένα αυτοαποκαλούμενο «χαζό παιδί» από το Μπρούκλιν οδηγούσε και εντυπωσιάστηκε από τα εκθαμβωτικά καταστήματα του Παλμ Μπιτς κατά μήκος της λεωφόρου Γουόρθ. «Πώς μπόρεσες;» φώναξε. «Νωρίς το πρωί της Κυριακής, χωρίς κίνηση, ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό, ήμουν παρκαρισμένος – πώς μπόρεσες να πέσεις επάνω μου;» του είπε ο Κένεντι, καθώς έπεσε με το παλιό αυτοκίνητό του επάνω στο κάμπριο του γερουσιαστή.

«Το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν: ‘Γερουσιαστή μου μήπως θέλετε να ανταλλάξουμε στοιχεία;’» είπε ο Λάρι Κινγκ στην βιογραφία του. «Τελικά ηρέμησε και είπε ότι θα ξεχάσει το όλο πράγμα εάν του υποσχόμουν πως θα τον ψήφιζα όταν κατέβαινε για πρόεδρος. Το έκανα και έφυγε προτού πει: Μείνε πολύ μακριά μου».

Λάρι Κινγκ

Larry King: 25 χρόνια στο Cnn

Από το Larry King Live, την εκπομπή που παρουσίαζε επί 25 χρόνια στο CNN είχαν περάσει… όλοι. Είχε πάρει απ’ όλους συνέντευξη, από προεδρικούς υποψήφιους, από celebrities, από αθλητές, ηθοποιούς αλλά και από καθημερινούς ανθρώπους. Από την καρέκλα απέναντι του πέρασαν όλοι: από τον Ρίτσαρντ Νίξον και τον Τζορτζ Μπους, τον Μπιλ Κλίντον, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Χίλαρι Κλίντον έως τη Μαντόνα, τη Σάρα Φέργκιουσον και τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ (πριν πάνε στον Λευκό Οίκο). Έως το 2010 που πήρε σύνταξη, είχε κάνει σχεδόν 30.000 συνεντεύξεις και είχε γράψει περισσότερα από 6.000 επεισόδια του Larry King Live!

Larry King asking

Ο Larry King έκανε ερωτήσεις σε χιλιάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες χωρών, πολιτικούς και διασημότητες από το χώρο του θεάματος για το CNN, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, με μία καριέρα που είχε διάρκεια για περισσότερα από 60 χρόνια. Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Larry King με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που φιλοξενούνταν στο CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Το 1987 ήταν εκείνος που πήρε συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον τότε μεγιστάνα του real estate να λέει “δεν θέλω να γίνω πρόεδρος” (και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια), ενώ το 2005 φιλοξένησε τον Τραμπ με την νέα του (τότε) σύζυγο Μελάνια.

Larry King: Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ

Ο Larry King  έλεγε ότι δεν ήθελε ποτέ να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος. «Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Λάρι Κινγκ

Larry King: Οκτώ γάμοι, μια δύσκολη ζωή

Και μπορεί να ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος δημοσιογράφος και η εμβληματική φιγούρα του με τα γυαλιά και τις τιράντες να έχει συνδεθεί με το CNN, ωστόσο ο Λάρι Κινγκ δεν είχε μια εύκολη ζωή. Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζάιγκερ γεννήθηκε το 1933 στην εργατική συνοικία του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του είχε μια δημοφιλή συνοικιακή ψησταριά-μπαρ και ήταν πολύ κοντά με τον γιο του.

Ο Κινγκ ήταν μόλις 10 ετών, τον Ιούνιο του 1943, όταν γυρνώντας στο σπίτι του από τη βιβλιοθήκη, είδε τρία περιπολικά έξω από το σπίτι του. Όπως περιγράφει στο βιβλίο του My Remarkable Journey, πλησιάζοντας άκουσε τη μητέρα του να ουρλιάζει. Τότε ένας αστυνομικός τον πλησίασε και του είπε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει από έμφραγμα σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Χωρίς τον πατέρα της οικογένειας, η οικογένεια Ζάιγκερ έπεσε σε οικονομικής δυσκολίες και χρειάστηκε να μπει σε προγράμματα βοήθειας. Ο Κινγκ επηρεάστηκε τόσο πολύ από τον θάνατο του πατέρα του με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η πορεία του στο σχολείο. Εν τέλει αποφοίτησε κακήν κακώς από το λύκειο το 1951. «Ο πατέρας μου ήταν η καθοδηγητική δύναμη στη ζωή μου», είπε ο Κινγκ. «Πήρα τον θάνατό του πολύ άσχημα γιατί πίστευα ότι με άφησε. Ο πατέρας μου ήταν η ζωή μου».

Ο τραγικός θάνατος του πατέρα του οδήγησε σε οικονομικές δυσκολίες τον ίδιο, την χήρα μητέρα του και τον μικρότερο αδερφό του Μάρτιν. Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μπενσονχάρστ και να ζήσε με προγράμματα της πρόνοιας, που έκαναν χρήση της ταπεινωτικής πρακτικής των επισκέψεων ρουτίνας από κυβερνητικούς υπαλλήλους για να επιθεωρήσουν και να διασφαλίσουν ότι η οικογένεια ζούσε με τα μέσα της. Μάλιστα, απαγορευόταν αυστηρά το κρέας πρώτης ποιότητας.

Λάρι Κινγκ

Larry King: Οι οκτώ αποτυχημένοι γάμοι

Ο Λάρι Κινγκ παντρεύτηκε οκτώ φορές, με επτά διαφορετικές γυναίκες (την τρίτη γυναίκα του, Αλίν Άτκινς, την ξαναπαντρεύτηκε). Ο πρώτος του γάμος ήταν με τον σχολικό του έρωτα, τη Φρέντα Μίλερ, στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών. Οι γονείς των δύο νεαρών τους ανάγκασαν να χωρίσουν και να ακυρώσουν τον γάμο τους.

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε μια γυναίκα 10 χρόνια μεγαλύτερή του, την Ανέτ Κέι. Η Κέι ήταν ήδη παντρεμένη και είχε τρία παιδιά όταν γνώρισε τον δημοσιογράφο και ουσιαστικά τον πίεσε πολύ να παντρευτούν. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Λάρι Τζούνιορ, τον οποίο ο Κινγκ τον γνώρισε σχεδόν δέκα χρόνια μετά. Ο τρίτος και ο πέμπτος γάμος του ήταν με την ίδια γυναίκα, την Αλίν Άτκινς. Η Αλίν είχε ήδη έναν γιο, τον Άντι, τον οποίο υιοθέτησε επίσημα ο Κινγκ το 1963. Όταν παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά, απέκτησαν και μια κόρη, την Τσάια.

Η τέταρτη γυναίκα του Λάρι Κινγκ τον παράτησε και πήρε την κηδεμονία του παιδιού τους. Ο Κινγκ παντρεύτηκε άλλες δύο φορές ύστερα.

Ο όγδοος και τελευταίος γάμος του ήταν με την κατά 26 χρόνια μικρότερή του Σον Σάουθγουικ. Ήταν ο γάμος του που κράτησε περισσότερο, αλλά ήταν και ο πιο πολυτάραχος. Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά συνεχώς μετέδιδαν φήμες ότι η Σάουθγουικ απατούσε τον Κινγκ. Το ζευγάρι χώρισε το 2019.

Larry King: Τα προβλήματα υγείας

Ο Λάρι Κινγκ ήταν μανιώδης καπνιστής για σχεδόν τριάντα χρόνια, ενώ ο αγχώδης τρόπος ζωής του, μαζί με το γεγονός ότι δεν ασκούνταν και έτρωγε ανθυγιεινά επιβάρυνε την καρδιά του. Τον Φεβρούαριο του 1987, λίγο μετά τα 53α γενέθλιά του, έπαθε έμφραγμα – και σχεδόν κόντεψε να χάσει τη ζωή του, όπως ακριβώς είχε πάθει ο πατέρας του όταν ήταν μόλις 44 ετών. Την ίδια χρονιά, διαγνώστηκε και με διαβήτη τύπου 2. To 1999 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και το 2017 με καρκίνο του πνεύμονα.

Το 2019, έπαθε εγκεφαλικό. Από τότε άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα («πι») και σταμάτησε να οδηγεί.

Larry King: Η πιο μεγάλη τραγωδία – Πέθαναν δύο παιδιά του μέσα σε λίγες εβδομάδες

Το 2020 αποδείχτηκε μια τραγική χρονιά για τον παρουσιαστή. Έξι μήνες πριν φύγει ο ίδιος από τη ζωή, έχασε τα δύο παιδιά του που είχε με την Αλίν Άτκινς: τον υιοθετημένο γιό του Άντι και την κόρη τους Τσάια. Η μοναχοκόρη του, Τσάια, έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 51 ετών ενώ περίπου δύο εβδομάδες πριν, έφυγε αιφνίδια και ο 65χρονος γιος του, Άντι. Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Λάρι Κινγκ, με ανάρτησή του στα social media.

Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του…

«Με λύπη και την κατακερματισμένη καρδιά ενός πατέρα επιβεβαιώνω την πρόσφατη απώλεια των δύο παιδιών μου, Andy King και Chaia King. Και οι δύο ήταν καλές και ευγενικές ψυχές και θα μας λείψουν πολύ», έγραψε στην αρχή του ποστ του ο King και πρόσθεσε, «Ο Andy πέθανε απρόσμενα από καρδιακή προσβολή στις 28 Ιουλίου και η Chaia στις 20 Αυγούστου λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Η απώλειά τους μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του».

«Η οικογένειά μου και εγώ σας ευχαριστώ για τα θερμά και συμπονετικά σας λόγια. Σε αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και ιδιωτικότητα για να κλείσουμε τις πληγές μας. Σας ευχαριστώ που το σέβεστε αυτό» κατέληγε στο κείμενό του ο Larry King.

Ο Andy πέθανε απρόσμενα από καρδιακή προσβολή στις 28 Ιουλίου και η Chaia στις 20 Αυγούστου λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Η απώλειά τους μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του», έγραψε στην ανάρτηση του ο Λάρι Κινγκ.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να πεθάνω και να μην είμαι εκεί να μάθω τι θα ακολουθήσει» αποκάλυψε στην The Wall Street Journal το 2016. Πιο πρόσφατα, ωστόσο παραδέχτηκε: «Φοβάμαι λιγότερο να πεθάνω τώρα. Είμαι 86 χρονών και έτσι είναι. Θέλω απλώς να συνεχίσω να δουλεύω μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να πεθάνω δουλεύοντας – να πάρω σύνταξη εκεί»…

Λάρι Κινγκ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις