Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μιρέλλα Παπαοικονόμου σειρές: Η σεναριογράφος αποκάλυψε πώς πήρε τον ρόλο της «Αναστασίας» η Μυρτώ Αλικάκη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μιρέλλα Παπαοικονόμου σειρές: Η σεναριογράφος αποκάλυψε πώς πήρε τον ρόλο της «Αναστασίας» η Μυρτώ Αλικάκη

Μιρέλλα Παπαοικονόμου σειρές: Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου είναι μια από τις πιο γνωστές σεναριογράφους της χώρας.

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου είναι μια από τις πιο γνωστές σεναριογράφους της χώρας. Χθες το τιμώμενο πρόσωπο στην εκπομπή του Θοδωρή Αθερίδη ”Έλα και θα δεις” ήταν η Μιρέλλα Παπαποικονόμου, η οποία μοιράστηκε την ιστορία για πώς επέλεξε τη Μυρτώ Αλικάκη να υποδυθεί τη μοιραία γυναίκα, που θα έφερνε τα πάνω – κάτω σε μία ολόκληρη οικογένεια. Η σεναριογράφος τόνισε ότι η επιλογή της μικροκαμωμένης Μυρτούς ξάφνιασε τότε πολλούς. «Θυμάμαι με τη Μυρτώ όταν κάναμε κάστινγκ για την Αναστασία και είχαν έρθει όλες οι ψηλές, όμορφες και καλές ηθοποιοί που υποτίθεται ότι ήταν γραμμένο να ήταν ένα μοντέλο πασαρέλας.

Χτύπησε το κουδούνι και ήρθε ένα κοριτσάκι στο ύψος της Μυρτώς, η οποία δεν είχε τελειώσει τη σχολή του Κουν “μήπως υπάρχει ένα ρολάκι για εμένα;” Κάναμε ένα βίντεο, ένα κοντινό. Βλέπω το κοντινό και είχε γραπώσει την οθόνη και την ξαναφωνάξαμε πάλι με λόγια και όταν έφτασα στο κανάλι με όλες τις ψηλές και όμορφες και μετά το μικρό το κοριτσάκι, τρόμαξαν. Μου είπαν “εδώ γράφεις ότι είναι ψηλή και όμορφη για πασαρέλα”. Και λέω “γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφημιστικό για κρέμα;», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Στιγμές από το ”Λόγω Τιμής”

Η Χριστίνα Αλεξανδριάν είναι η ηθοποιός που έχει παίξει στις περισσότερες σειρές της Παπαοικονόμου και όπως η ίδια δήλωσε αγαπημένη της φίλη. Η εκπομπή έδειξε στιγμές από το «Λόγω Τιμής» φέρνοντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους αλλά και κοινό.

«’Που είσαι; Ξεκινάει το Λόγω Τιμής. Ψάχνω μια να σου μοιάζει αλλά να μην είσαι εσύ, αλλά δεν βρίσκω. Έλα ξεκινάμε’ άκουσε ένα μήνυμα της Μιρέλλας ενώ ήμουν διακοπές την Ύδρα», θυμήθηκε η Χριστίνα Αλεξανδριάν.

Την ιστορία με την οποία ξεκίνησε την συνεργασία της με την Κατερίνα Λέχου περιέγραψε η Παπαοικονόμου. «Με τη Μιρέλλα έχουμε συγκρουσιακή σχέση ακόμα και τώρα» παραδέχθηκε η ηθοποιός και συνέχισε: «Αλλά τη βρίσκουμε τη μέση λύση».

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Μικροί μεγάλοι

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1984 με την τηλεοπτική σειρά της ΕΤ-1 «Μικροί μεγάλοι». Η συγκεκριμένη σειρά έθιγε οικογενειακά προβλήματα της εποχής στα οποία περιγραφόταν οι σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών. Σε κάθε επεισόδιο ακολουθούσε η συζήτηση με καλεσμένους της εκπομπής δύο γονείς και δύο νέους με συντονιστή τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Αναστασία

Το 1993 – 1994 ακολούθησε η θρυλική «Αναστασία» με τους Μυρτώ Αλικάκη , Άλκη Κούρκουλο και Μηνά Χατζησάββα, πάλι για λογαριασμό του Mega Channel. Η σειρά, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κορδέλλας, γνώρισε τεράστια επιτυχία και ταυτίστηκε με το μοιραίο ερωτικό πάθος αφού αφορούσε την παράλληλη σχέση της Αναστασίας με δυο άνδρες, πατέρα και γιο, και το δίλημμα που προκύπτει από αυτή τη σχέση. Η Μυρτώ Αλικάκη, ως Αναστασία, έγινε το μήλο της έριδος ανάμεσα σε πατέρα και γιο με τους τηλεθεατές να παρακολουθούν μονορούφι τη σφαγή για χάρη της Αναστασίας. Το εικοσάχρονο κορίτσι της επαρχίας που σκανδάλιζε τον αντρικό πληθυσμό της Ελλάδας καθώς και οι προκλητικά, για εκείνη την εποχή, γυμνές σκηνές ήταν ο λόγος που η τηλεθέαση της τηλεοπτικής σειράς ξεπερνούσε το 50% με 70%.

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Έτσι ξαφνικά

Κάθε Δευτέρα, μέσα από τη νέα σειρά της Παπαοικονόμου, ταξιδεύαμε στα πανέμορφα Κύθηρα. Η ιστορία ξεκινά με ένα νέο ζευγάρι, την Άννα και τον Αντρέα, οι οποίοι ζουν αγαπημένοι και όλα δείχνουν ότι περνούν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους αφού η Άννα περιμένει το πρώτο τους παιδί. Τίποτα δε φαίνεται ικανό να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία τους. Κι όμως, όλα πρόκειται να αλλάξουν σύντομα. Μια σκιά από το παρελθόν του ζευγαριού, μια σκιά που κανείς από τους δυο δεν είχε μέχρι τώρα το κουράγιο να αντιμετωπίσει, ενεδρεύει για να διαλύσει τα πάντα. Μια στιγμή μονάχα… Και η κοινή τους ζωή γίνεται θρύψαλα, «Έτσι Ξαφνικά».

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Το Νησί

Η τηλεοπτική σειρά σταθμός στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης δε θα μπορούσε να μην έχει την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, η οποία είχε αναλάβει την απόδοση του σεναρίου από το γνωστό βιβλίο της Victoria Hislop. Όλα ξεκινούν όταν η Αλέξις ετοιμάζεται να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν της μητέρας της και την οικογένειά της στην Κρήτη. Ταξιδεύει ως την Πλάκα και αρχίζει μπροστά της να ξετυλίγεται το κουβάρι, με τις διηγήσεις της Φωτεινής, πιστής φίλης της μητέρας της. Απέναντι από το χωριό δεσπόζει επιβλητικά η Σπιναλόγκα, το μέρος όπου εκτυλίχθηκαν οι καταστάσεις. Ένα μικρό κομμάτι γης, αποκομμένο, στο οποίο στις αρχές του αιώνα, οδηγούνταν όσοι υπέφεραν από λέπρα και ζούσαν απομονωμένοι από την κοινωνία. Εκεί γράφτηκαν και οι σελίδες του παρελθόντος αυτής της οικογένειας, όταν ο Γιώργης, ο προπάππους της, αποχωρίστηκε την αγαπημένη του γυναίκα, Ελένη, η οποία προσβλήθηκε από λέπρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις