Αθήνα

°C

Τρίτη

20

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άνοιγμα καταστημάτων – Τσίπρας: Συζήτηση με εμπόρους και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα καταστημάτων – Τσίπρας: Συζήτηση με εμπόρους και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα καταστημάτων - Τσίπρας: Την ευκαρία να μιλήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το λιανεμπόριο ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά τη Δευτέρα με τον κόσμο να βγαίνει για να ψωνίσει. Οι καταστηματάρχες είδαν και πάλι τα μαγαζιά τους να ανοίγουν ενώ οι τζίρος που έγινε ήδη από την πρώτη μέρα είναι αρκετά καλός. Αυτό βέβαια λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο καθώς ο κόσμος μετά το lockdown ήθελε να βγει, πράγμα που έκανε, ενώ παράλληλα τρέχει και η εκπτωτική περίοδος. Την ευκαρία να μιλήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περιοδεύοντας το πρωί στο Ίλιον.

Οι καταστηματάρχες από την μεριά της εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς θα πρέπει «όχι μόνο να καλύψουν την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και να επιστρέψουν τις όποιες ενισχύσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, «ένα εξαιρετικά κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο».

«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε, διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά, είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Να μην επιστραφεί η προκαταβολή

Οι έμποροι και οι επαγγελματίες στις συζητήσεις με τον κ. Τσίπρα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψαν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στην πανδημία αφού το lockdown είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπαν, να ρίξει τον τζίρο τους μέχρι και 60%, καθώς και ότι το click away δεν κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα αφού λειτούργησε μόνο για εξειδικευμένες επιχειρήσεις και γενικά για τους μεγάλους στον χώρο του λιανεμπορίου.

«Οικονομικά κρατιόμαστε γιατί στηρίζει ο ένας τον άλλο. Μεταξύ μας…με επιστρεπτέα ενίσχυση 2.000 και πληρώνω 2 υπαλλήλους. Το εμπόρευμα αυτό που έχω ποιος θα το πληρώσει;», είπε ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος με ρούχα, συμπληρώνοντας ότι θα έπρεπε να είναι μη επιστρεπτέα η ενίσχυση, μετέφεραν οι ίδιες πηγές. «Προ κρίσης έδινα 100.000  σε φόρους και εισφορές ασφαλιστικές, τώρα το κράτος δεν μπορεί; Να μας χαρίσει κι εμάς κάτι», πρόσθεσε.

Στην περιοδεία στο Ίλιον συνόδευσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι τομεάρχες Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυη πόλη -Συμμαχία για το Ίλιον» Κώστας Κάβουρας.

Αλέξης Τσίπρας Αλέξης Τσίπρας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις