Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Πού παρατείνονται τα πρόσθετα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Πού παρατείνονται τα πρόσθετα μέτρα

Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση του σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί σε ορισμένες κόκκινες περιοχές της χώρας.

Η χώρα μας φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει το τρίτο κύμα κορονοϊού που θερίζει ολόκληρη την Βόρεια Ευρώπη. Οι μέρες των γιορτών που αποτελούσαν την μεγάλη ανησυχία των ειδικών έφυγαν χωρίς να φέρουν αναζωπύρωση στα κρούσματα. Ωστόσο το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των δημοτικών αλλά και των γυμνασίων, λυκείων, ανησυχεί τους ειδικούς. Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση του σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί σε ορισμένες κόκκινες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην κοινότητα Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων, στην κοινότητα Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας-Λασιθίου, στη Νήσο Κάλυμνο και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τα πρόσθετα μέτρα παύουν να ισχύουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας. Παράλληλα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τον οικισμό Ρομά της δημοτικής ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από αύριο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στις 6:00 πμ και έως την 1η Φεβρουαρίου.

Κόσμος με μάσκα κάνει βόλτα

Κόκκινες περιοχές: Που παρατείνονται τα μέτρα

Ακόμη, τα μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα ακόμα, έως την 1η Φεβρουαρίου καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό, στις ακόλουθες περιοχές:

– στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό,

– στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές,

– στον Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,

– στον Δήμο Εορδαίας καθώς και στη δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.

– στον Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, και

– στον Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές του προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων.

Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Συνεπώς, αυτές είναι οι “κόκκινες” περιοχές, όπου αν άνοιγαν τα σχολεία αύριο, σε αυτές τις περιοχές τα Λύκεια θα παρέμεναν κλειστά και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνταν με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τη Θάσο και τη Χαλκίδα, όπου παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις