Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητές μετακίνηση από νομό σε νομό: Πώς θα γίνει η επιστροφή στον τόπο σπουδών
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητές μετακίνηση από νομό σε νομό: Πώς θα γίνει η επιστροφή στον τόπο σπουδών

Φοιτητές μετακίνηση από νομό σε νομό: Οι φοιτητές από εδώ και πέρα έχουν δικαίωμα μετακίνησης στη περιοχή που σπουδάζουν.

Αρκετοί φοιτητές επέστρεψαν στον τόπο μόνιμης κατοικίας για το διάστημα των εορτών, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο για το πότε και αν θα μπορέσουν και υπό ποιες προϋποθέσεις να ταξιδέψουν και πάλι στον τόπο σπουδών τους. Οι φοιτητές από εδώ και πέρα έχουν δικαίωμα μετακίνησης στη περιοχή που σπουδάζουν, όπως ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, πως δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους.

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν» ανέφερε η υπουργός Παιδείας. Παρόλα αυτά, η διορία μετακίνησης είναι για το διάστημα των 72 ωρών. Έτσι, οι φοιτητές μπορούν να ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση των φοιτητών θα γίνεται με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET.

Μετακίνηση εκτός νομού: Οι εξαιρέσεις

Πάντως, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

-Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

-Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

-Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Διόδια Εθνική Οδός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις